Gesiad Üyelerinin Nijer'e Yatırım Görüşmeleri Verimli Geçti

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD)’nin misafiri olarak Kayseri’ye gelen Nijer Cumhuriyeti'nin Maradi, Zinder, Agadez, Diffa ve Niamey belediye başkanları, derneğin üyeleriyle yatırım ve işbirliği görüşmeleri yaptı.

Görüşmeler olumlu sonuçlandı. Belediyelerin ihtiyaç duyacağı alanlarda Kayseri’de bulunan firmalarla görüşmeler yapan Nijerli başkanlar, Kayserili işadamlarıyla ortak girişimlerde bulunabilmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, Kayseri’nin dünyanın her ülkesine yönelik iş potansiyelini artırıcı faaliyetler düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.

Kınaş, “GESİAD misafiri olarak Kayseri’de inceleme ve temaslarda bulunan Nijerli belediye başkanlarımızla verimli görüşmeler yaptık. Kayseri ve Nijer arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına Melikgazi Belediyesi ile yapılan kardeşlik sözleşmesinin güzel gelişmelere vesile olmasını umut ediyoruz. Biz inanıyoruz ki Nijer ve Kayseri arasında kurulan bu dostluk köprüsü ilerleyen yıllarda güçlü sosyal ve ekonomik bağların kurulmasına vesile olacaktır.” diye konuştu.

Başkan Kınaş, şunları kaydetti: “GESİAD birçok ülkede olduğu gibi Nijer’de de başarılı bir iş ağı kurmak için çalışacaktır. Yapılan yatırım görüşmelerinin, ziyaretlerin iş adamlarına sağladığı faydalar zamanla iş adamalarımız tarafından daha çok fark edilecektir. Bizler GESİAD olarak üyelerimizin iş hacmini büyütmelerine önem veriyoruz ve ülkelerarası ticari ilişkilerin istikrarlı bir şekilde devam etmesi için yapabileceğimiz en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gerek Nijer gerekse Afrika’nın diğer ülkelerine açılmak isteyen GESİAD üyelerine yönelik bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir.” Nijer belediye başkanları ise Kayseri‘de olmanın ayrı bir önem teşkil ettiğini dile getirerek, Nijer ve Kayseri arasındaki iş hacminin artmasını ve Türk iş adamalarının tecrübelerinden ve ticaret hacminden faydalanmak istediklerini belirtti.