AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Meniz Açıklama Yaptı

AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Meniz, TEDAŞ'ın Tarsus'ta yapacağı 2012 yatırım programı için 2 milyon liralık ek ödenek çıkarıldığını bildirdi.

Meniz, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile yaptığı görüşmede, TEDAŞ'ın hizmetleri için ek ödenek talebinde bulunduğunu belirtti.

Hakkı Meniz, 2012 yılı yatırım programında, köy şebekeleri grubunda Ulaş ve Meşelik köylerinde şebeke yenileme ve trafo ilavesi, Dedeler köyünde kök tesisi yapım işleri ile muhtelif köylerin kapasite artırımı, bakım onarım çalışmaları yapıldığını kaydetti.

Buna ek olarak 33 adet köyde ilave şebeke, yeni trafo tesisi, güç artışı ve bakım onarım çalışması planlandığını belirten Meniz, şunları ifade etti:

''Şehir şebekeleri grubunda 20 adet yeni trafo tesisi ve şebeke geriliminin 15 Kilovat'tan 36 Kilovat'a dönüşüm işlemleri, Tarsus ilçe merkezinde meydana gelen hızlı yapılaşmanın neticesinde Altaylar, Ergenekon, Kırklarsırtı ve toptancı hal içerisinde ilave şebeke tesisleri, trafo ilavesi çalışmaları ve proje hazırlama çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu taleplerin karşılanması ve planlanan çalışmaların yapılması amacıyla mevcut ödeneğe ilave olarak 2 milyon TL ek ödenek tahsis edildi.''

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Nurdan Mısırlıoğlu

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA