Belediye Başkanı Yaşar'dan Şantiyelere Denetim

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yapımı devam eden inşaatlarda denetimlerini sürdürüyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında başlayan Mehmet Akif Projesi, Onkoloji Konukevi ve Bağdat Caddesi’nde yapımına başlanan öğrenci evi inşaatlarını gezen Yaşar, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Onkoloji Hastanesi’nde kanser tedavisi gören hastaların yakınları için başlatılan Konukevi için de ilk adımlar atıldı. Temel kazıları yapılan 44 odalı Konukevi’nde 128 kişi konaklayabilecek. Konukevi’nde 120 kişilik restoran, dinlenme odaları, kafeterya, teras ve rehberlik birimi de bulunacak. Hastane bahçesinde veya kiralık gecekondularda zor şartlarda yaşayan hasta yakınlarının barınma sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan Konukevi 4 bin 600 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Mehmet Akif Mahallesi’nde 900 hak sahibi aile, ev sahibi olacak. İçinde sosyal donatı alanları bulunan, 221 bin13 metre kare alan üzerine kurulu 22 bloktan oluşan projede, dar gelirli hak sahipleri cüzi fiyatlarla 500 günde ev sahibi olacak. Kentsel dönüşümün gecekondu sahiplerinin yıllardır ikamet ettikleri yerlerden uzaklaştırma anlayışı ile yapıldığına dikkat çeken Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin kentsel dönüşüme sosyal adalet ve insan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde baktığını söyledi.

Yaşar, "Hedefimiz 30 yıldır toz toprak çilesi çeken vatandaşlarımıza sağlıklı koşullarda çağdaş bir yaşam alanı oluşturmak. Vatandaşlarımız konutlarına yerleştiklerinde bu farklılığı görecekler” diye konuştu.