İspartalı Firma, Avrupa Pazarında Norveçli Ağ Üreticilerine Rakip Oldu

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde kurulu EGE Balık Ağları Fabrikası, son 10 yıl içinde yaptığı atılımla Türkiye’nin balık ağı ihtiyacının yüze 80’ini karşılamaya başladı.

İran ve Avrupa ülkelerine de ihracat yapan şirketin yöneticisi Nuri Mancar, 'Şu an ithal ağlar ile bizim ağlar arasında tek bir fark var. O ağları İtalyanlar ya da Norveçliler, bizimkileri Türk işçiler örüyor. Elyafı aynı üreticiden alıyoruz. ' dedi.

Halihazırda 35 kişiyi istihdam ettikleri fabrikalarını 1997 yılında Japonya 'dan getirdikleri 2 düğümlü ağ makinesi ile kurduklarını anlatan Mancar, işe göl balıkçılığı için ağ üreterek başladıklarını aktardı. İtalya ve Norveç gibi bu ülkelerin ürettiği balık ağlarında kullanılan elyafı kendilerinin de direk üreticisinden temin ettiklerini ve Avrupa standartlarında balık ağı üretimi yaptıklarını belirten Nuri Mancar, ürettikleri ağların testlerini de kendi cihazlarında yaptıklarını ifade etti.

Pazarda kısa sürede tercih edilen firmalar arasına girmelerini 'yüksek mukavemetli iplik kullanmaları ve kaliteli üretimlerine' bağlayan Mancar, şöyle konuştu: 'Ağlarımız; deniz, göl ve barajlardaki balık avcılığında kullanılmaktadır. Monofilament ağlar özellikle göllerde ve baraj göllerinde, multifilament ağlar ise Trabzon'dan İskenderun'a kadar sahil şeridinde, düğümsüz ağlar ise Karadeniz ve Marmara bölgesinde gırgır avcılığında, Ege bölgesi ve çeşitli baraj göllerinde de kültür balıkçılığı yapılan yerlerde kullanılmaktadır. '