Aziziye’de Yeni Sezonda Da Hizmet Rüzgarı Esecek

Aziziye Belediyesi yeni sezon çalışmalarına da hummalı bir şekilde başladı.

Üç yılda 450 bin metrekare asfalt, 300 bin metrekare kilitli taş ve 5 bin metre de yağmursuyu drenaj kanalı yapan belediye yeni sezon için de kolları sıvadı. Geçtiğimiz yıl 30 bin ton asfalt ihalesi yapan ve bu asfaltla Dadaşkent’te adeta asfaltsız yol bırakmayan Aziziye Belediyesi, Ilıca’da kilitli taş çalışmasından arda kalan ve kentsel dönüşüm kapsamı dışında bulunan mahalleleri hizmete doyurdu. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Yaptığımız program çerçevesinde ilçemizin öncelikli sorunlarını birer birer çözüme kavuşturmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz.” dedi.

15 YILA BEDEL HİZMET ÜRETİLDİ
Sağladıkları mali disiplin sayesinde belediyenin tüm kaynaklarının hizmete aktığının altını çizen Başkan Cengiz, “Mali durumu iyi olmayan bir belediye olmamıza karşın, hiçbir zaman bahane arkasına sığınmadık. Kaynak bularak, ilçemize, hemşehrilerimize hizmet için gecemizi gündüzümüze kattık. Aziziye’yi Erzurum’un girişine yakışır bir vizyona kavuşturmak için kolları sıvadık. Üç yılda hizmet yolunda aldığımız mesafe gerçekten takdire şayandır. Dadaşkent’in neredeyse tamamında asfaltlama çalışması yaptık. Ilıca’da kilitli taş çalışması ile birlikte, kentsel dönüşüm kapsamı dışında bulunan tüm mahalle ve sokaklarımızı asfaltla tanıştırdık. Bunlarla birlikte mahalle statüsündeki 20 pare köyün tamamında çeşitli çalışmalar yaptık ve imkanlarımız ölçüsünde yol asfaltladık. Şuan için kaldırım çalışmalarımız sürüyor. Bu yılda eksik olan mahalle ve sokaklarımızda asfalt ve kilitli taş çalışmalarımız sürecek.” diye konuştu.

HİZMET GİRMEMİŞ MAHALLE VE SOKAK KALMAYACAK
“Biz hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınmadık” diyen Başkan Cengiz, göreve başlarken hizmet rotasını halkla birlikte şekillendirdiklerine vurgu yaparak, “Hizmet önceliklerimiz iyi belirledik. Sadece geçtiğimiz yıl Dadaşkent ve Ilıca’nın son 15 yılına bedel, asfalt ve kilitli taş çalışması yaptık. Bunu hemşehrilerimiz iyi biliyor ve gerçekten hakkı teslim ediyorlar. Dadaşkent ve Ilıca’ya 450 bin metrekare asfalt, 300 bin metrekare kilitli taş çalışması yaptık. Bizim hemşehrilerimiz hizmetin en güzeline layıktır. İmkanlarımız ölçüsünde en verimli şekilde de hizmet üretiyoruz. İlçemizin önceliklerini iyi biliyoruz ve bu doğrultuda elimizden gelen gayreti sarfediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Cengiz, Dadaşkent’te 150 bin metrekare de yeni imar yolu açıldığını da hatırlatarak, buralarda da dolgu çalışması yapılacağını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA