Kozan'da Tarım Alanları Doludan Zarar Gördü

Kozan'da etkili olan dolu yağışının 21 bin dekarın üzerinde tarım arazisine zarar verdiği bildirildi.

AA muhabirinin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ilçede sağanak yağışla birlikte etkili olan dolu, Gaziköy beldesi ile Hacıbeyli, Ayşehoca, Faydalı, Çokak ve Dilekkaya köylerinde tarla ve bahçelerde zarara neden oldu.

Yetkililer, yaptıkları ilk tespitte, 20 bin dekar mısır, bin dekar soya, 250 dekar karpuz, 100 dekar pamuk, 80 dekar erik, 80 dekar nar ve 40 dekar elma ekili alanı olumsuz etkileyen dolunun, ürünlerde yüzde 20 ile yüzde 100 arasında hasara neden olduğunu bildirdi.

5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında ürün sigortası yaptırmayan çiftçilerin, 2090 sayılı Tabii Afetten Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkındaki Kanundan da faydalanamayacaklarını bildiren yetkililer, çiftçileri ürünlerini sigortalatmaları konusunda uyardı.

Zarar gören alanlardaki ürünlerden yüzde 10 civarındaki kısmının sigortalı olduğu belirtilirken, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necati Doğanay ile Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu'nun zarar gören arazilerde inceleme yaptığı öğrenildi.

Muhabir : Volkan Varan/Anıl Bağrık

Yayıncı : Ali Güreli
Kaynak: AA