Şehir İçi Tramvay Hattı İhaleye Çıkıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tramvay hattı ile ilgili tüm onayların alındığını, pazartesi günü ihalenin yapılacağını söyledi.

İnşaata kısa zamanda başlamayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Altepe, çağdaş ve konforlu ulaşımın il merkezine gelmesi ile birlikte merkezdeki trafik yükünün de azalacağını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısının ilk oturumu tarihi binada yapıldı. Meclis öncesi son bir ay içinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya yolunda Karayolları tarafından asfaltlama çalışmalarına başlandığını, kısa zamanda Mudanya gidiş istikametinin trafiğe açılabileceğini vurguladı.

Bursaray Görükle ve Emek hatlarının ulaşıma açılmasının ardından ana güzergah olan Kestel hattında da çalışmaları hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Santral Garaj, Darmstadt Caddesi, Stadyum Caddesi, Altıparmak Caddesi, Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ve Uluyol Caddesi’nden tekrar Santraj Garaj’a ulaşacak olan yaklaşık 6,6 kilometrelik T1 hattı ile ilgili onayları da aldı. İlgili kurumlardan onayların çıkmasının ardından pazartesi günü (25 Haziran 2012) ihalenin yapılacağını hatırlatan Başkan Altepe, inşaatı da kısa zamanda tamamlayıp, kent merkezi konforlu ulaşımla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan Altepe, bu projenin hayata geçmesi ile birlikte şehir merkezindeki trafik yükünün de önemli ölçüde azalacağına dikkat çekti.

İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına uygulanan idari para cezasının yasada yapılan düzenleme ile üç kat artırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, bu düzenlemenin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan plaka satışlarına ilginin arttığını söyledi.

Normalde haftada 10-15 plaka satışı gerçekleşirken, yasadaki düzenlemenin ardından geçtiğimiz hafta 30’u üzerinde plaka satışı gerçekleştiğini dile getiren Başkan Altepe, “Bugüne kadar 300’ün üzerinde plaka satışı gerçekleştirdik ve bu satışlardan 37 milyon TL’nin üzerinde kaynak sağladık. İlçelerden, beldelerden 10-15 bin liraya alınan plakalarla kent merkezinde ruhsatsız durumda çalışan plakalar şimdi yasalara uygun çalışmaya başladı.

Biz bu uygulamayı, yasal olarak bu sektörde çalışan araç sahipleri ve ilgili odaların talepleri üzerine başlattık ve bu uygulamadan en çok onlar memnun” diye konuştu.

Kaynak: İHA