Vali Bektaş İnebolu Limanı'nda İncelemelerde Bulundu

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı'nda incelemelerde bulundu.

Vali Bektaş, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın danışmanı Murat Doğanay ile birlikte İnebolu Limanı'na gelerek, Kaymakam Kubilay Ant, Belediye Başkanı Engin Uzuner ve Liman Başkanı Ergün Kayalı'dan liman hakkında bilgi aldı.

Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnebolu Limanı'nın bölgenin ihtiyacına cevap verebilmesi için 100-150 milyon dolarlık bir proje üzerinde çalışıldığını belirterek, projenin uygulanması şartıyla limanı özel sektöre devretmek istediklerini söyledi.

İnebolu Limanı'nın Türkiye'yi kuzeyden güneye kesen en önemli aksların birinin ucunda yer aldığını ifade eden Bektaş, şunları kaydetti:

''İnebolu'dan tüm Karadeniz coğrafyasına ulaşılabilir. Ayrıca düz bir hatla Mersin Limanı'na ulaşmak, oradan da Ro-Ro hattıyla Afrika'nın içlerine ulaşmak mümkün. Özellikle Ekonomi Bakanlığı'mızın bu konuda bazı projeleri var, tasarımları var. Bu tasarımlar içerisinde İnebolu Limanı'nı da gündem getirilmesini istedik. Bakanlığımızdan yetkili arkadaşlar, müsteşar yardımcımız başkanlığında geldiler. Limanı bölgeye elverişli hale getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.''

Kaynak: AA