'Yozgat Kavurma' Markası Piyasaya Sürülüyor

Et Balık Kurumu Yozgat Et Kombinası'nda, günde 800 kilo ile 1 ton arasında üretilen kavurma, ''Yozgat Kavurma'' markasıyla piyasaya sürülüyor.

Kombina Müdürü Mehmet Tekinöz, AA muhabirine, mülkiyeti Yozgat Belediyesi'ne ait özel bir şirket tarafından bir süre işletildikten sonra kapatılan Et Entegre Tesisi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Et Balık Kurumu'na devredildiğini hatırlattı.

Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş'ın Yozgat Et Kombinası Müdürlüğü Satış Mağazası'nın açılışında, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a Yozgat'ın kavurmasının marka olması yönünde taahhütte bulunduğunu belirten Tekinöz, şöyle devam etti:

''Bu taahhüde istinaden Genel Müdürümüz Bekir Ulabaş'ın talimatı ile kısa süre içinde Yozgat kavurması için hazırlıklarımızı yaptık ve üretimine başladık. Et Balık Kurumu'nun Yozgat Kavurması, reyonlarımızda yerini aldı. Günde yaklaşık 800 kilo ile 1 ton arasında kavurma üretiyoruz. İstanbul'da bizim 40'dan fazla mağazamız var. Ankara'da yine 20'den fazla mağazamızda bu kavurma satılıyor.''

Kombinanın geçen yıl nisan ayında faaliyete başladığını söyleyen Tekinöz, tarım ve hayvancılığın önemli geçim kaynağı olduğu bölgede çiftçilerin ürettiği besi danalarını keserek bölge ekonomisine önemli katkı sağladıklarına değindi.

Kombinada günde yaklaşık 75 ile 100 arasında büyükbaş hayvan kesildiğini belirten Tekinöz, ''Samsun ve Kayseri'de, Yozgat'taki kombinamıza bağlı et satış mağazalarımız var. Ayrıca Yozgat ve bazı çevre illerin resmi kurumlarının da et teminini sağlıyoruz'' dedi.

Kombinayı modern hale dönüştürmek için 17 milyon liralık yatırım planlandığını belirten Tekinöz, şunları kaydetti:

''Yatırım programının 12 milyon liralık bölümünün ihalesini yaptık. Kalan kısım da ihale aşamasında. Soğuk hava deposu ile bin 500 hayvan kapasiteli barınak yapılıyor. Sosyal tesislerimiz, lojmanlarımız, arıtma tesisimiz mevcut. Yatırımlarımız temmuz ayı sonunda tamamlanacak. Sonrasında kombinamızda günde 300 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvan kesilerek, et üretilecek. Orta Anadolu'da böyle bir tesisin olması, yetiştiricilere hayvanlarını değerlendirme imkanı sunacak ve hayvancılığa katkıda bulunacak.' '
Kaynak: AA