Kılıçdaroğlu, Ulubey Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binasını Hizmete Açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Umuyorum hayatın her alanında kadın erkek eşitliğini sağlarız, hayatın her alanında kadınlar çok daha ileriye giderler'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'taki programından sonra Ulubey ilçesine geldi, burada belediyenin yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu, belediye önünde toplanan vatandaşlara yaptığı kısa konuşmada, Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada'nın çok çalışkan bir belediye başkanı olduğunu belirterek, ''CHP'li belediye başkanları çalışmıyor diyorlar. Gelsinler Ulubey'i görsünler. Çalışanlarının maaşlarını ödeyebilmek için makam aracını sattı, bu binayı yaptı, yaptıkları ortada'' dedi.

AK Parti'nin 3 dönemdir iktidarda olduğunu, ancak ''verdiği sözleri tutmadığını'' anlatan Kılıçdaroğlu, ''Demokrasilerde aslolan siyasetçinin verdiği sözü tutmasıdır. Verdikleri sözleri tutmayanları görün, seçimlerde onlara oy vermeyin. Biz de hizmet vermezsek, sözümüzü tutmazsak bize de oy vermeyin'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Ulubey 7. Kanyon Kültür ve Turizm Festivali'ni izlemek üzere festival alanına gitti. Kılıçdaroğlu, burada Anadolu Sultanları Bayan Cirit Takımı ile erkek cirit takımının yaptığı maçı izledi. Bayan cirit takımının kaptanı Gülşah Dursun'dan takım hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, daha sonra kanyonu dürbünle izledi.

Ulubey Kanyonu'nun turizme kazandırılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, kanyonun zemininden geçen Dokuz Sele Deresi'nin kirlilikten arındırılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Bu muazzam görüntünün turizme kazandırılması çok önemli'' dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Halka hitap etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra festival alanındaki amfi tiyatroya geldi. Burada Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, Kılıçdaroğlu'na plaket verdi.

Kılıçdaroğlu, bayan cirit takımını yanına çağırdı, onlarla birlikte halka hitap etti. Ulubey'in adını cirit takımının tanıtacağını belirten Kılıçdaroğlu, belediye başkanının çok çalıştığını, 120 yıllık binayı onararak belediye binası haline getirdiğini de söyledi.

65 kilometre uzunluğundaki Ulubey Kanyonu'nun dünyanın ikinci büyük kanyonu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Başka ülkede 65 kilometrelik kanyon olsa bütün dünya duyardı. Bizim karınca kararınca kanyonun tanıtımına katkımız olur'' dedi.

Bayan cirit takımının Türkiye'de sadece Ulubey'de olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Geldik gördük, onları da yürekten kutluyorum. Birer kadın olarak atın üzerinde erkeklerle yarışıyorlar. Umuyorum hayatın her alanında kadın erkek eşitliğini sağlarız, hayatın her alanında kadınlar çok daha ileriye giderler. Kadınlara seçme, seçilme hakkını veren parti CHP'dir, bunu herkesin bilmesini isterim. Eğer bugün kadın milletvekili varsa kadın belediye başkanı, muhtar varsa meclis üyesi, il genel meclis üyesi kadın varsa bunun altındaki imza Cumhuriyet Halk Partisi'ne aittir.''

Çiftçilerin kendisinin yolunu çevirdiğini ve sıkıntılarını anlattığını ifade eden Kılıçdaroğlu, çiftçilerin sorunlarını her yerde, Ankara'da, TBMM'de dile getireceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, ''Kara toprakla mücadele eden, ürün elde eden, sofralarımıza taşıyan büyük emeğin sahibi çiftçidir. Çiftçiye gereken önemi veremedik. O nedenle sizler demokrasilerde bir karar vereceksiniz, sizin hakkınızı teslim etmeyeni siz de sandıkta cezalandıracaksınız'' dedi.

Uşak programını tamamlayan Kılıçdaroğlu, İzmir'e hareket etti .
Kaynak: AA