Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi’nden Mezuniyet Töreni

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi tarafından mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi’nden Mezuniyet Töreni
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Hamidiye Anadolu Lisesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen mezuniyet töreni okulun kapalı spor salonunda yapıldı. Törene; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil işler, şube müdürleri, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, törende açılış konuşmasını Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi Müdürü Musa Alan yaptı. Alan, “1968 yılından günümüze binlerce öğrencisini hayata hazırlamış olan okulumuz 44. yılında yeni mezunlarını vermektedir. Bugün burada 125 kız 65 erkek olmak üzere 190 öğrencimizi yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusunu, heyecanını ve tatlı telaşını hep birlikte yaşamaktayız” dedi.

Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise, “Yorucu bir eğitim öğretim dönemini tamamlıyoruz. Aynı zamanda bir kısım öğrencilerimiz bu eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte eğitim ve öğretim hayatının bir başka aşamasına geçiyor. Hamidiye Anadolu Lisemizin son sınıf öğrencileri ortaöğretim dediğimiz eğitim-öğretim aşamasını tamamlıyorlar. Bugün burada onların sevinç, mutluluk ve heyecanlarına tanıklık etmek, paylaşmak ve uğurlamak için bir araya geldik. Bizim temennimiz onların büyük bölümünün yüksek öğretim kurumlarına devam etmesi ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarıyla ilgili eğitim ve öğretimlerini tamamlamaları” diye konuştu.

Eğitim-öğretim döneminde “Kitap okuyan altın bulsun” kampanyasında en çok kitap okuyarak dereceye giren Gülseren Akman adlı öğrenciye Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner tarafından çeyrek altın, plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Okul birincisinin yaş kütüğüne isminin çakılması bayrak ve flama devir teslimi, okul birincilerine protokol tarafından ödüllerin verilmesinin ardından davetlilere pilav ve ayran ikramında bulunuldu .
Kaynak: İHA