Şiddete Uğrayan Kadınlar Çankaya’da Barınıyor - Ankara

Ankara'nın tek kadın sığınma evi olan Çankaya Belediyesi Kadın Sığınma Evi, yılın ilk 5 ayında 110 kadının ve 70 çocuğun barınmasını sağlarken, yaklaşık 200 kadına da danışmanlık yaptı.

Şiddete uğrayan her sosyal kesimden kadına barınma ve sosyal yaşama katılma olanağı sağlama çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, yılın ilk 5 ayında 110 kadın ve onlarla birlikte evden ayrılan 70 çocuğa kucak açtı.

Uzman kadrosuyla kadınlara hukuki destek, psikolojik danışmanlık veren Çankaya Belediyesi, okula devam eden çocuklara etüt çalışmaları yaptı. Uzmanlar, okul çağında olmayan çocuklarla sığınma evinde hazırlanan oyun odalarında oyun oynadı.

Kadınları, toplumsal cinsiyet, kadına yönelik şiddet, ayrımcılık, kadın-erkek eşitliği, yasal haklar, istihdam olanakları gibi konularda bilgilendiren Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde, yılın ilk 5 ayında yüz yüze başvuruyla 90, telefonla başvuruyla ise 100 kadının soruları yanıtlandı.

Kadınları bilgilendirmeyi, güçlendirmeyi ve desteklemeyi amaçlayan Çankaya Belediyesi, sığınma evlerinin sayısını artırmayı, daha çok kadına ulaşabilmeyi amaçlıyor .
Kaynak: İHA