SPD-Yeşiller Şehir İçinde Azami Hızı '30'a İndirecek

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller gelecek genel seçimleri kazanmaları halinde şehir içinde azami hız sınırını saatte 30 kilometreye indirmeyi planlıyor.

Federal düzeyde uygulanan mevcut trafik mevzuatı sürücülere şehir içinde bu tür bir hız sınırlaması getirmiyor. SPD'nin Federal Meclis Grubu'nun ulaşım politikaları sözcüsü Sören Bartol planları hakkında Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, “Şehir içinde yapılabilecek en yüksek hızın saate 30 kilometre ile sınırlanması gerekiyor. İşlek trafik koridorları üzerindeki yollara ise azami hızın istisnai olarak 50 kilometreye çıkarıldığını gösteren trafik levhaları yerleştirilebilir.” ifadelerini kullandı. SPD'li siyasetçi bu yeni düzenleme sayesinde bir yandan ulaşım güvenliğinin artırılabileceğini, diğer yandan ise şehir içi ulaşımda gürültü ve karbondioksit kirliliğini azaltmanın mümkün olacağını kaydetti.

Federal Meclis Trafik Komisyonu'nun Yeşiller Partisi'ne mensup başkanı Anton Hofreiter ise SPD ile “modern bir ulaşım politikası” izleyebileceklerine inancının tam olduğunu belirterek, “Azami hızın indirilmesi fren mesafesini de yarıya düşüreceği için yayalar ve bisiklet sürücülerinin yanında bilhassa çocukların can güvenliği açısından önem taşıyor.” şeklinde konuştu.