Meram’da Mahalle Şenlikleri Başladı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Mahalle Şenlikleri, Fatih Kısaparmak’ın tarihi Meram Köprüsü’nde verdiği konserle başladı.

18 farklı bölgede yapılacak şenlikler 13 Temmuz'a kadar sürecek. Meram Köprüsü'ndeki şenlik, Konya Kaşık Ekibi’nin gösterisiyle başladı.

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Fatih Kısaparmak, Konya'nın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "27 yıllık meslek hayatımın en güzel hatıralarının olduğu, dünyanın sevgi başkenti Konya'da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bizleri buluşturduğu için Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Birbirinden güzel eserlerini seslendirerek katılanlara neşeli anlar yaşatan sanatçı Fatih Kısaparmak, 'Bu Adam Benim Babam' adlı türküsünü tüm babalara hediye etti.

Konserin sonunda ünlü sanatçıya Ney ve Meram Belediyesi tarafından 'Sırçalı' markasıyla tescillenen kravat hediye eden Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "İlçemiz kentsel dönüşüm hamleleri, yeni yapılan çalışmaları, üniversitesi, sağlık tesisleri, okul alanları, tarihi eserlerin restorasyonları ve diğer hizmetlerle hızlı bir gelişim göstermekte ve sizlerin desteğiyle göstermeye de devam edecektir. Birkaç hafta önce Gençlik Konserlerinde sevilen sanatçılarımızın verdiği konserlerin ardından bugün de Mahalle Şenliklerimiz başladı. 13 Temmuz'a kadar sürecek etkinliklerimiz 18 ayrı bölgede yapılacak" diye konuştu.

Meram Belediyespor Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileriyle renk kattığı program 'Yaşama Hakkı' adlı açık hava sinemasıyla sona erdi .
Kaynak: İHA