Kırşehir’de Vahşi Çöp Alanı İslah Ediliyor

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Katı Atık Bertaraf tesisinin kurulmasının ardından eski çöp depolama alanının ıslah çalışmaları başlandığını bildirdi.

Kırşehir’de Katı Atık Bertaraf tesisinin geçtiğimiz yıl içerisinde faaliyete geçmesinin ardından doğal alana bırakılan çöpleri zararsız hale getirebilmek amacıyla çalışma başlatıldı. Kırşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında vahşi çöp alanında bulunan ve doğaya zarar veren çöpler ıslah ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin; “Boztepe yolu üzerinde bulunan vahşi çöp alanının ihalesini Şubat ayı içerisinde gerçekleştirdik. Bu alanın ıslah çalışmaları başlandı. 150 iş günü içerisinde bu çalışma tamamlanacak ve şehir bu kötü görüntüden kurtulmuş olacak. Yaklaşık 1 milyon 680 bin TL’lik bir rakamla ihale edilen alanın ıslah çalışmaları için yer teslimini yaptık. Bu projeyi önemsiyoruz, çünkü çevre noktasında gerçekten önemli projelerden birisidir. Bu proje tamamlandığı zaman şehir kötü kokulardan ve çevre kirliliğinden tamamen kurtulmuş olacak” dedi.

Kaynak: İHA