Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Lise Öğrencilerine Yabancı Dil Eğitimi

Kalkınma Bakanlığı ÇOKEP programı çerçevesinde, Bingöl ve Siirt illerinden 94 lise öğrencisi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda, 6 hafta süreyle İngilizce eğitimi görmek üzere Gaziantep’e geldi.

Öğrenciler, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi amfisinde gerçekleştirilen törende Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir'le bir araya geldi. Prof. Dr. Özdemir, öğrencilere yaptığı konuşmada, onları Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde görmekten mutluluk duyduklarını, bu programdan azami ölçüde faydalanmaları için üniversite adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

“Motivasyon" konulu bir video eşliğinde de seslenen Rektör Özdemir, öğrencilere Çinli öğrencilerin nasıl motive edildiklerini gösterdi. Çinli öğrencilerin kalabalık gruplar halinde tekrarladıkları, "Yaşamımı değiştirmek istiyorum", “ailemi düş kırıklığına uğratmayacağım”, “ülkemi düş kırıklığına uğratmayacağım”, “kendimi düş kırıklığına uğratmayacağım" sözlerini öğrencilere tekrarlatan Özdemir'in konuşması, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir, yabancı dil bilmenin bizlere açacağı ufukları ve imkânları kendi yaşamından verdiği örneklerle ifade ederek, dil öğrenmek için yılmadan çalışmanın, teknolojinin imkânlarından faydalanmanın gerekliliğine değindi. Özdemir, Amerika'da kaldığı süre boyunca yabancılarla sürekli iletişim içinde olmasının kendisi için sağladığı dil gelişimine de vurgu yaptı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bayram Peköz ise, kendi yaşamından örnekler vererek dil öğrenim sürecini anlattı. Ortaokulu bitirdikten sonra Bingöl'den Ankara'ya geldiklerini, ortaokulda hiç İngilizce dersi görmediği için yaşadığı zorlukları ve bunları yenmek için yılmadan sürdürdüğü mücadeleyi dile getirdi. Hayatı boyunca hiç kolay yolu seçmediğini, gösterdiği gelişimi, karşısına çıkan zorluklara borçlu olduğunu belirten Peköz, lise eğitimi boyunca İngilizce eksikliğini kısa sürede tamamlayarak üniversitede İngiliz dil eğitimi alanında öğrenim imkânı kazandığını söyledi.

Üniversite eğitiminin ardından potansiyelini gerçekleştirme yolunda sürekli çalıştığını belirten Peköz, Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki İngilizce okutmanlığı görevinin ardından Avustralya'ya giderek yüksek lisans ve doktora çalışmasını hiçbir maddi yardım almadan nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.

Bingöl ve Siirt’ten gelen öğrencilere seslenen Peköz, "Aranızda bu öyküyü daha da ileriye taşıyacak ve başarı öyküleriyle karşımıza çıkacak birçok öğrenci görüyorum. İçinizdeki gizli potansiyelinizin farkına varın ve kendi öykünüzü yazmaya şimdiden başlayın" diye öğütlerde bulundu .
Kaynak: İHA