Bigadiç’te Elektrik Teknisyeninden Meyve Aşısı

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, bir yakınının düğününe katılan emekli elektrik teknisyeni Hüseyin Talay, meyve ağaçlarında aşılama konusunda ders verdi.

Balıkesir Seka Kağıt Fabrikası’ndan emekli olan 52 yaşındaki Hüseyin Talay, aşılama kurslarına gittiğini belirterek, meraklılara yararlı olmaya çalıştığını söyledi.

Balıkesir 1. Gündoğan Mahallesi’nde oturan 2 çocuk babası Hüseyin Talay, emekli olduktan sonra kendini yeşile adadı. Aşılama kurslarına giden ve internette yaptığı araştırmalarla da kendini geliştiren Talay, meyve ağaçlarında aşılama çalışmalarına büyük ağırlık verdiğini söyledi.

Bigadiç’e bağlı Okçular köyündeki meralarda bulunan yabani meyve ağaçlarına yaptığı aşılarlarla da büyük takdir toplayan Hüseyin Talay, işini severek yaptığını söyledi.

Geçtiğimiz gün Bigadiç de bir yakınının düğününe katılan Talay, düğün evinin bahçesinde bulunan meyve ağaçlarına aşı yaparken çevredeki meraklılara da aşılama hakkında ders verdi. Meyve ağaçlarında sürgün aşısı zamanı olduğunu bildiren Hüseyin Talay, “Bu günlerde meyve ağaçlarında sürgün göz aşısı zamanı. Bundan sonraki aylarda da durgun göz aşısı yapılabilir Meyve aşısı yapmak hiç de zor değil. Ancak bol bol aşı yaparak insan kendini geliştirebilir. Emekli olduktan sonra aşılama kurslarına katıldım. Ayrıca internetten de aşılama hakkında bilgiler ediniyorum. Bu günü kadar on binlerce aşı yaptım. Bigadiç de geldiğim düğün sırasında da meraklılara aşılamayı anlattım” dedi.

Kaynak: İHA