Ertuğrul Erkişi’den Türkçe’nin Çocuklarına Methiye

Bestekâr Ertuğrul Erkişi, Türkçe Olimpiyatları’nda derece elde eden çocukların Kur’an-ı Kerim ve naatları başarı ile okuduğunu ifade etti.

Erkişi, “Bunlar, tasavvuf müziğinin en güzel örneklerini Türkçe olarak seslendiriyor. Mutluyum çünkü medeniyetimizin, dinimizin güzel değerlerini dünyaya hem tanıtıyor hem de hissettiriyorlar.” dedi.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen çocuklar, Mirac Kandili'ne okudukları naat ve ilahilerle renk kattı. İstanbul Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Naat Gecesi'nde çocuklarla sahne alan sanatçı Ertuğrul Erkişi, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Naat Gecesi’nin anlam ve önemine vurgu yapan Erkişi, şu değerlendirmelerde bulundu:"Ben, çok kandil idrak ettim, mutlu olduğum anlar çok oldu; annem babam ve kardeşlerimle. Ama yeni kandil anlayışı bize yakışır, bizim kültür ve medeniyetimize yakışır estetikte. Ayrıca bize ait değerleri ortaya koyuyor. Bu akşam Kuran-ı Kerim vardı. Naatlar vardı, ilahiler vardı, kimin dilinden vardı? Türkçe Olimpiyatları’na gelen Müslüman Türk koleji öğrencilerinin dilinden. Olimpiyatlarda derece elde eden bu öğrenciler Kur’an-ı Kerim, naat okuyor. Tasavvuf müziğinin en güzel örneklerini Türkçe olarak seslendiriyor mutluyum çünkü çocukluğumda hasretini çektiğim ve bizim medeniyetimizi, dinimizin güzel değerlerini dünyaya hem tanıtma hem hissettirme adına burada şölen yaşanıyor.”