Serinlemek İsterken Akıntıya Kapılan 2 Kız Çocuğunun Cenazesine 3 Gün Sonra Ulaşıldı

Murat Nehri'nde serinlemek isterken akıntıya kapılan 2 kız çocuğunun cenazesine 3 gün sonra ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, 13 Haziran'da, Bulanık ilçesine bağlı Balotu köyünde tarlada çalıştıktan sonra serinlemek için Murat Nehri'ne giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Nevin Güneş ile Avşar Aydınlı'nın cenazesi, suya girdikleri yerin 100 metre ilerisinde bulundu.

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cenazelerin, sabah saatlerinde tarlalarına giden vatandaşlar tarafından Murat Nehri'nin kenarında bulunduğunu belirtti.

Görükmez, acılı ailelerin temennisinin kaybolan kızlarının ölü ya da sağ bulunması olduğunu bildirerek, ''3 günden bu yana gerek köylüler gerekse arama-kurtarma ekiplerimiz yoğun bir çalışma yaptı, çocukların bulunması için çaba sarf etti. 3 günün sonunda çocuklara ulaşamayınca da yaşadıkları yönündeki umudumuzu yitirmiş, cenazelerine ulaşmaya çalışıyorduk. Nitekim bugün kızlarımızın cenazeleri suyun kenarında bulundu'' dedi.

Cenazelerin ambulansla Bulanık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığını vurgulayan Görükmez, yapılacak otopsinin ardından cenazelerin ailelere teslim edileceğini ifade etti.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA