KO-MEK, Kırkyama Festivaline Damga Vurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), Gölcük Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali’ne katıldı.

KO-MEK, Kırkyama Festivaline Damga Vurdu
Yerli ve yabancı çok sayıda usta sanatçının katıldığı festivalde KO-MEK standı sergilediği eserlerle göz doldurdu. Gölcük Belediyesi 3.Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali 'nde KO-MEK standını Gölcük Belediye Başkan Vekili İsmail Gençdemir 'in yanı sıra festivalin yabancı konukları olan Hindistan Barsana Kırkyama Müze Müdürü Brij Buasin, Dünya El Sanatları Komitesi Afrika Temsilcisi Garba Shehu Ahmed ziyaret etti. KO-MEK kursiyerlerinin hazırlamış oldukları kırkyama eserlerini çok beğendiklerini dile getiren ziyaretçiler, kursiyerlerin kırkyamadan yapmış oldukları koltuklarda oturarak fotoğraf çektirdi.

Değirmendere Sanat Galerisi önündeki Çınarlık Meydanı 'nda gerçekleştirilen festivale KO-MEK ' in yanı sıra, birçok farklı ülkenin ödüllü kırkyama sanatçıları, Dünya El Sanatları Komitesi ülkelerinin delegeleri ve Türkiye 'nin dört bir yanından gelen kırkyama ustası katıldı.

3.Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali 'nde KO-MEK kursiyerlerinin yaptıkları birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Ziyaretçiler ortaya çıkan başarılı eserler için KO-MEK kursiyerlerini ve usta öğreticilerini kutladı.
Kaynak: İHA