Merakla beklenen dönüş ne zaman?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış konuşmasında, ABD'de bulunan Fetullah Gülen'e yönelik olarak, "Bu hasret bitsin" sözlerine, gazeteci - yazar Hüseyin Gülerce'den açıklama geldi.

Merakla beklenen dönüş ne zaman?
Bayaz TV Ana Haber canlı yayına telefonla bağlanan Gülerce, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın davetini iki açıdan önemli bulan ve bu sözlerinin Fethullah Gülen Hoca Efendi'yi sevenleri son derece mutlu ettiğini belirten Gülerce, ' Bir kısım çevreler Fethullah Gülen ve AK Parti arasında çatışma olduğu yönünde yorumlar yaptılar. Böyle bir atmosferde Başbakan Erdoğan'ın zamanlama açısında bu açıklaması çok önemli. Başbakan Erdoğan'ın 'hasret bitsin' sözlerinin ardından dakikalarca alkış alması oradaki kitle ile sıcak bir gönül bağı kurdu. Bundan sonra fitne ateşini yaklanların söyleyecek hiçbir şeyleri kalmadı. Başbakan Erdoğan'ın bu geceye katılmayacağını bile söyleyenler oldu. Başbakan Erdoğan kendine yakışanı yaptı ve Fethullah Gülen Hoca Efendi'ye çok güzel bir çağrıda bulundu. Bu çok anlamlı. Bu çağrıdan kendisi çok memnun oldu. Artık birileri bu tahriklerden vazgeçecektir" dedi.

Kamuoyun merakla beklediği Fethullah Gülen, Türkiye'ye dönücek mi? sorusuna ise Gülerce," Ben Sayın Gülen'in devlet büyüklerine karşı saygısını biliyorum. O da bu jeste karşılık verecektir. Bu milletin kendi değerleri üzerinde güçlenmesi büyük bir ülke olması istikrara bağlı. AK Parti'nin 3.defa iktidara gelmesi ile bu süreç devam ediyor. Bunu baltalamak isteyenlerin başarılı olmayacaklarına dair bir gece yaşandı TT Arena'da" diye konuştu.

Başbakan'ın yaptığı davet sonrası Fethullah Gülen'in dönüş tarihini daha erkene çekeceğini belirten Gülerce, " Sayın Gülen'in kafasında bir tarih vardı ise bu davet ile öne çekeceğini düşünüyorum. Sadece Başbakan'ın davetini değil 'bu hasret bitsin' dediğinde o yüz bin kişinin ağlayarak karşılık vermesi ile Fethullah Gülen 2 davet aldı" dedi.