Kütahya Müftüsü Üskülüplü Açıklama Yaptı

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Müslümanlar olarak inanç ve imana zarar verecek davranışlardan sakınılması gerektiğini bildirdi.

Üskülüplü, 16 Haziran Cumartesi gününü 17 Haziran Pazar gününe bağlayan geceyi kapsayan Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Hazreti Muhammed'in, Allah'ın davetiyle kutsal mekanlar olan Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, buradan da göklerin ilahi derinliklerine yürüdüğü, kainatın sırlarını seyrettiği geceye, Miraç Gecesi denildiğini anımsattı.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde insanlığa sığmayan öldürme ve vahşet olaylarının yaşandığını ifade eden Üskülüplü, şöyle devam etti:

''Bu manzaraya üzülmemek mümkün değildir. Oysa son din olarak gönderilen İslam ve onun peygamberi Hazreti Muhammed, hangi inanca mensup olursa olsunlar insanlara iyilik etmeyi, onların can ve mal güvenliklerini korumayı ve bundan her insanın sorumlu olduğunu, bunun aksine huzuru bozanların lanetleneceğini bildirmiştir. Müslümanlar olarak inancımıza ve imanımıza zarar verecek davranışlardan sakınmalıyız. Kuran'ın bildirdiği ilahi ikaza kulak verip, Rasulullah'ın hayat tarzını örnek almalıyız. Bu bizim hem dünyada hem de ahirette mutlu olmamızı sağlayacaktır.''

-''Gençliği kaybolan milletlerin geleceği olmaz''-

Üskülüplü, Üç Aylar içindeki Ramazan ayının müjdecisi mübarek gün ve gecelerin, insanların kendisini kontrol etmesine vesile olmasını diledi.

Kin ve nefretin bertaraf edilip yerine sevgi, kardeşlik ve merhamet duygularının yerleştirilmesi gerektiğine işaret eden Üskülüplü, şunları kaydetti:

''Geleceğimiz, milletimiz, ailemiz için doğumunda sevindiğimiz çocuklarımıza sahip çıkıp onlara dini ve milli duyguları öğretmeliyiz. Dini bilgilerini öğreterek helal ve haramın ne olduğu noktasında onları bilgilendirmeliyiz. Zararlı alışkanlık ve arkadaşlardan uzak kalmalarını sağlamalıyız. Mübarek gün ve gecelerin anlamını, önemini onlara öğretmeliyiz. Onları sevgi saygı ve dostluk gıdaları ile büyütmeliyiz ki, doğumunda sevindiğimiz çocuklarımızın üzücü sonuçlarla karşılaştığımızda ağlamayalım. Unutmayalım ki, gençliği kaybolan milletlerin geleceği olmaz. O halde birimizin derdini hepimizin derdi olarak anlayalım. Kandilinizi kutluyor, huzur ve saadet dolu nice kandiller idrak etmenizi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.''

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA