Başkan Hacı Ali Polat’tan Miraç Kandili Mesajı

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Miraç Kandili ve Babalar günü dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Başkan Polat Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, “ Peygamber Efendimizin (S.A.V) Cenab-ı Allah’ın izni ve keremiyle takdir buyrulan bir zaman diliminde önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya ve oradan da zaman ve mekânın sahibi Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı kutsal bir yolculuktur.

Her şeyden önce Miraç, başta Peygamber Efendimiz (S.A.V) olmak üzere her bir Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme demektir. Bugün bize düşen Miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Unutmayalım ki kandiller ve diğer kutsal zaman dilimleri bizi birbirimize yaklaştıran milli birlik ve beraberliğimizi güçlendiren unsurlardır.

Mübarek gün ve gecelerin bugün eriştiği anlamları ihmal etmeksizin değerlendirmek gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, Miraç Kandilinin aziz milletimizin, İslam âleminin yücelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Başkan Polat, babalar günü mesajında ise şunları kaydetti; “Babalık ömrünü aileye adamakla eş anlamlıdır bir manada. Toplumumuzu oluşturan aile kurumunun devamlılığını, aile içi uyum ve aile güvencesinin sağlaması gibi önemli görevleri yerine getiren babalar sağlıklı toplum yapısının oluşturulmasına ve sağlamlaşmasında büyük katkılarda bulunmaktadırlar.

Aile yapısının korunması için hiçbir özveriden kaçınmayan babalarımız, aynı zamanda yüklendikleri manevi sorumlulukları da unutmayarak, aile içerisinde sevgi, saygı ve birliktelik bağlarının kurulmasında da büyük rol üstlenmektedirler. Ailenin birbirinden kopmaması, iyi bir yaşam sürmesi için her türlü fedakârlığa katlanan babalarımızın değerini bilmeli, onlara saygı ve hizmette kusur etmemeliyiz. Peygamber efendimizde ‘’ Allah’ın hoşnutluğu babanın hoşnutluğunda, öfkesi de babanın öfkesindedir.’’ Buyurmuştur. Sadece bugün değil, en değerli varlıklarımız olan babalarımıza daima sevgimizi ifade etmeliyiz.

Aile birlik ve dirliğini sağlamak adına çalışan tüm babalarımızın bu özel gününü tebrik ediyor, huzur ve sağlık dolu bir ömür vermesini yüce rabbimizden niyaz ediyorum.”
Kaynak: İHA