Alabama Federal Milletvekili Pettitt: Tuskon, Amerika'ya Mal Satmaya Kilitlenmiş

ABD Alabama Eyaleti Federal Milletvekili Mark Pettitt, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun ülkesine mal satmanın yollarını araştırdığını, adeta bütün gücüyle bu konuya kilitlendiğini tespit ettiğini belirtti.

Alabama Federal Milletvekili Pettitt: Tuskon, Amerika'ya Mal Satmaya Kilitlenmiş
Mark Pettitt başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Nevşehir Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD)’ın daveti üzerine Nevşehir’e geldi. Türkiye’nin en önemli kültür, doğa, manzara turizmi bölgelerinden Kapadokya’nın merkezi konumundaki Nevşehir’de, sabah saatlerinde sıcak hava balonuna binerek tarihi ve turistik mekânları gökyüzünden gören heyet üyeleri, daha sonra bölge turu da yaptı. Amerikalı milletvekili Mark Pettitt ve beraberindekiler, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Topuzlu Han’da GESİAD Genel Sekreteri Mustafa Sözduyar ve Başkan Yardımcısı Ali Ersan Erdoğan’ın da bulunduğu 10 kişilik işadamı heyeti ile buluştu.
Yemek sonrası açıklama yapan Alabama Federal Milletvekili Mark Pettitt, TUSKON’un çok mükemmel çalışmalar yaptığını, özellikle de ülkesine mal satmaya kendini kilitlediğini anladığını söyledi.

Nevşehir’e gelmeden önce TUSKON Genel Merkezi’nde incelemelerde bulunduklarını ve yetkililerden bilgi aldıklarını ifade eden Pettitt, aldığı en önemli izlenimin TUSKON’un, 'Amerika’ya ne satabilirim' arayışına kilitlendiği olduğunu ifade etti.

ABD’deki firmaların fabrikalarını Çin'e kaydırdığını hatırlatan Mark Pettitt, Çin’den dolayı 300 milyar dolar ticaret açıklarının oluştuğunu belirtti.

Türkiye’ye acilen bir uçtan bir uca otoban sayısını artırmasını öneren Pettitt, “Biz Almanya'dan otobanı öğrendik ve bunu uyguladık. Los Angeles’den otobana giren araç, binlerce kilometre ötede bulunan New York’a kadar hiç durmadan hareket edebiliyor. Türkiye'nin de bu ulaşım altyapısını kurması gerekmektedir.” diye konuştu.