Jandarma'nın 173. Kuruluş Yıldönümü İzmir'de Kutlandı

İzmir'de Jandarma Komutanlığı'nın 173. kuruluş yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı
İzmir Tınaztepe İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk ve silah arkadaşları adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Jandarma'nın 173. Kuruluş Yıldönümü İzmir'de Kutlandı
Törene askeri protokol, kurum amirleri, askeri erkanın yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç'ta katıldı.

Bando ekibi ile askerlerini tören geçişi gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemi belirtmek üzere konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fikret Kahraman, "Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde hukuklara uygun halkın memnuniyetini koruyacak şekilde güvenliği sağlayandır. Üstün bir vazife anlayışı ve özveri ile verilen bütün görevleri yerine getirme anlayışı içerisindedir. Bizlere bırakılan bu güçlü teşkilattan dolayı jandarma müteşekkirdir. Atatürk olmak üzere hukukumuzun temel niteliklerini korumak adına gazilerimizi ve şehidlerimi büyük esenliklerle anıyoruz" ifadelerini kullandı

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı köpek timinin gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Çeşitli gösterilerle şov yapan Jandarma Timi köpekleri, büyük alkış topladı. Hancı Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulubü Derneği kafkas, Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ise yöresel gösterilerini sergilediler.

Düzenlenen çeşitli etkinliklerin ardından Ege Ordusu Bando Komutanlığı'nın mini konseri eşliğinde gerçekleştirilen koktely ile Jandarma kuruluş yıldönümü etkinliği son buldu .
Kaynak: İHA