Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Açıklama Yaptı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Ceylanpınar'daki çadır kentte kalan Suriyelileri ziyaret etti.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca oluşturulan Telhamut Çadır Kenti'nde yetkililer tarafından karşılandı.

Kaymakam İlker Özerk Özcan'dan yaklaşık 5 bin kişinin barındığı kampın genel durumuyla ilgili bilgi alan Vali Güvenç, yemekhanelerde incelemelerde bulunduktan sonra çadırlarda yaşayan Suriyeliler'le görüştü.

Suriyeliler'in ilgisiyle karşılanan Vali Güvenç, tercümanlar aracılığıyla sohbet ettiği vatandaşlara yaşadıkları yerden memnun olup olmadıklarını sordu. Suriyeliler, Türkiye'nin misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sığınmacıların ortak kullandığı ve içerisinde uydu sistemi bulunan çadırları da gezen Vali Güvenç, Suriyeli vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

''Suriye, şu anda kötü günler geçiriyor, zorda olan herkese kapılarımız açık'' diyen Güvenç, ayrıca çadır kentteki vatandaşların sıcaktan etkilenmemesi için klimalı büyük çadırların sayısını 8'e yükselttiklerini kaydetti.

Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA