MATSO Yöresel Ürünler Fuarı'nda Stand Açacak

MATSO Başkanı Şükrü Vural, MATSO’nun 20-24 Haziran tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenecek 3. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda stand açacağını belirtti.

MATSO Yöresel Ürünler Fuarı'nda Stand Açacak
3. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nın 20-24 Haziran tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenleneceğini hatırlatan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Şükrü Vural, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan fuar, milli ve yerel değerlerimizin ulusal ve uluslararası ölçekte bilinirliğini artırmak,onlara ticari değer kazandırmak amacına yönelik olarak organize ediliyor. Fuar; firmalarımızın ürettikleri yöresel ürünleri tescillendirmeleri, markalaştırmaları, ticari değerlerini artırmaları ve bu ürünlere yönelik yeni pazarlar yaratmaları için önemli bir fırsatlar sunuyor” dedi.

Çok sayıda ilin yöresel ürünlerinin sergilenmesine, kültürel zenginliklerinin korunmasına, ürünlerin ve değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasına, ekonomiye kazandırılmasına katkıda bulunacak olan fuarın, marka şehirlerin oluşturulmasına olanak tanıdığını kaydeden Vural, şunları söyledi: ”Fuar, kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması, geliştirilmesi, paylaştırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından çok önemli bir yere sahip. Fuarda; yöresel müzik ve halk dansları grupları, yöresel ve geleneksel el sanatları üreticileri, yöreye özgü üretim yapan firma ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, yöresel restoranlar esnaf ve sanatkarlar, il özel idareleri, belediyeler, kalkınma ajansları, il ve ilçelerde faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları, basın-yayın kuruluşları, yöresel ve geleneksel ürünler üreten, firma ve üreticiler, tüm kurum ve kuruluşlar yer alıyor. Fuarda sergilenecek ürünler; coğrafi işaretli ürünler ve alabilme potansiyeli olan ürünler, yöresel gıda maddeleri, mutfaklar, yöresel sanat ve el sanatı ürünler, yöresel kıyafetler, yörelerin tarihi, kültürel, sosyal, mimari, doğa ve turizmini yansıtan çalışmalar, ürünler, halk oyunları, folklorik malzemeler ve müzik yöresel ve geleneksel ürünlerle ilgili yapılar, organizasyonlar, dergi, kitap, CD, DVD. Fuarda Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) da tanıtım Manavgat’ı ve oda çalışmalarını tanıtmak için stand açacak. Fuara ayrıca Manavgat’ın yöresel ürünlerini sergilemek isteyen firmalar da fuara katılarak stand açabilecek.”
Kaynak: İHA