'tunus Devrimi'nde Yaralanan 9 Kişi Türkiye’ye Getirldi

Tunus’ta '14 Ocak devrimi'nde yaralanan 9 kişi ve 5 refakatçisi, tedavilerine Türkiye'de devam edilmesi için İstanbul'a getirildi.

Tunus'ta 14 Ocak devrimi sırasında yaralanan 9 kişi ve 5 refakatçisi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından tedavilerine Türkiye’de devam edilemek üzere İstanbul'a getirildi.

Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli bir seferi ile Tunus’tan İstanbul’a getirilen toplam 14 kişi için, havalimanında polis ekipleri ve sağlık ekipleri hazır bekletildi

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Ercan Özgül, “Hastanelerde değerlendirmeleri yapılacak. İleri tedavilerini uygulayacağız. İnşallah daha sonra ülkelerine göndereceğiz. Hastalıkları genel itibariyle norolojik ve ortopedik hastalıklar ama genel değerlendirmeyi muayeneden sonra göreceğiz. Şuana kadar toplam 14 kişi geldi” dedi.

Bir basın mensubu tarafından, yaralıların durumunun hafif olmasına rağmen neden 7 ambulansın getirildiği yönündeki soru üzerine ise Özgün, “Hastalardan bir tanesi sedye ile geldi. Diğerleri de ortopedik sorunları vardı. Bunlar ülkelerinde ilk tedavi gören hastalar ve buraya ileri tedavi için geldi. Kalıcı rahatsızlıklarının giderilmesi için geldiler. Değerlendirmeleri yapıldıktan sonra tedavilerine hızlı bir şekilde başlanacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA