Pierre Loti'nin Aşık Olduğu Kişi Bir Kadın Değil Bir Erkekti

İstanbul’un sembol mekanlarından biri olarak kabul edilen Eyüp’teki ‘Pierre Loti’ tepesinin adının değiştirilmesi talebi tartışma yaratırken, Kiler Pierre Loti hakkında ilginç bir iddiada bulundu.

Pierre Loti'nin Aşık Olduğu Kişi Bir Kadın Değil Bir Erkekti
Cnn Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahid Kiler, Pierre Loti'nin eşcinsel olduğunu iddia etti. Loti'nin zannedildiği gibi İstanbul ve Türkiye aşığı olmadığını söyleyen Kiler, Pierre Loti'nin eşcinsel kimliğe sahip olduğunu öne sürdü.

Pierre Loti tepesine 'İdris-i Bitlis-i 'nin isminin verilmesi gerektiğini söyleyen Kiler, Bitlis-i'nin Osmanlı'ya çok büyük hizmetleri olan bir alim olduğunu ifade ederek ' Bir insan ülkesine ihanet eder o zaman o kişinin adını kaldırırsınız hak eden birinin adını koyarsınız. Ama İdris Bitlis büyük hizmetleri olmuş bir kişi. Pierre Loti de Türkiye ve Fransız aşkıyla dolu bir Fransız sanatçı olarak bilinir. Ama biz daha sonra bu konuda yazılmış bir çok şeyi okuyunca gördük ki durum öyle değilmiş. Sonuçta farklı bilgilere ulaştık. ' dedi.

İMALI EŞCİNSEL İDDİASI
Nazım Hikmet'in Pierre Loti'yi 'şarlatan ' olarak suçladığı şiirden bir bölümü canlı yayında okuyan Vahid Kiler, Loti'nin aşık olduğu kişinin sanılanın aksine kadın değil, erkek olduğunu kaydederek ' Pierre Loti'nin aşık olduğu kişinin bir kadın değil Azade adında bir erkek olduğunu vurgulayan Vahid Kiler 'bu konulara girmek istemiyorum. Eğer o tepenin ismi Eyüp Sultan olarak değişseydi itiraz etmezdim ' dedi.

BEYAZ GAZETE