Mecliste çılgına döndü. Denedi ama bu sefer su bardağını kıramadı!

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın, tutuklu milletvekilleriyle ilgili konuşması sırasında sesini yükseltmesine tepki gösteren AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy’a ‘terbiyesiz’ demesi, tansiyonu yükseltti.

Mecliste çılgına döndü. Denedi ama bu sefer su bardağını kıramadı!
TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti’nin grup önerisi üzerine söz alan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, tutuklu milletvekilleri ile ilgili olarak “Ya bu milletvekilleri serbest bırakılacak, ya da bu Meclis'i tıkayacağız” dedi.

Sekiz vekil tutukluyken Meclis’te oturmalarının zul olduğunu ifade eden Kaplan, “Sekiz milletvekilimiz bir Fidan etmedi’ diye konuştu.

Konuşması sırasında sesini yükselten ve su bardağını kürsüye vuran Kaplan’a AK Parti’li Soner Aksoy, ‘bağırma’ diye tepki gösterdi. Kaplan bunun üzerine, Aksoy’a ‘terbiyesiz’ karşılığını verdi.

Kaplan’ın konuşmanın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Aksoy’un sadece ‘sesini yükseltme’ diye Kaplan’ı uyardığını belirterek, “Bunun karşılığı ‘terbiyesiz, vicdansız’ demek değildir. Hatibi özür dilemeye çağırıyorum. Öfke gösterisi yaparak haklı olacağınız yer değil burası. Her seferinde bardaklara saldırmanın neresi edeplidir?” dedi.

Yaşanan tartışmanın ardından Meclis Başkanvekili Meral Akşener, birleşime ara verdi ve grup başkanvekillerini çağırdı

Kaynak: İHA