Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya:

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Başkanı Ahmet Altınkaya, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 projesi ile sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetişeceğini ifade etti.

Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya:
Altınkaya, yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Milli Eğitim bakanlıkları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan projenin tüm illerde uygulandığını belirtti.

Projeyle iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik 2 bin 500'e yakın kurs açıldığını, kursları başarıyla bitirenlerin çoğunun projeye katılan firmalarca istihdam edildiğini duyuran Altınkaya, "UMEM Beceri'10 projesi kapsamında, sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştirilecek. Projeye tarım ve hizmet sektörlerinin dahil edilmesi çok önemli. Projede daha önce sadece sanayi sektörü vardı. Ancak tarım sektöründe kalifiye eleman yetişmesi istekleri doğrultusunda imzalanan protokolle projeye tarım ve hizmet sektörleri de dahil edildi. Kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanacak kursiyerlerin çoğu istihdam edilebilecek. Kursiyerler, teorik ve iş başı eğitimi süresince günlük 20 lira alacak ve 'İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası' ile 'Genel Sağlık Sigortası' yapılacak. Kurslar sonunda yetişecek elamanlar, kalifiye elaman konusunda sektörümüze büyük katkı sağlayacak. Borsa olarak bu projeyi destekleyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA