Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Coşkusu

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO)'nda öğrenim gören 142 polis adayı törenle mezun oldu.

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Coşkusu
PMYO bahçesindeki törenin açılış konuşmasını yapan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Habip Yılmaz, “Polis Meslek Yüksek Okulu'muzda çağdaş eğitim anlayışıyla Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, milletine hizmeti kutsal bir görev sayan, demokrasiyi özümsemiş, bilgili, ahlaklı, sinesi vatan ve insan sevgisi ile dopdolu pırıl pırıl 142 genç polisimizi emniyet teşkilatımıza kazandırmanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz.” dedi.

Mezunlara seslenen Yılmaz, “Milletimize hizmet ederken her zaman güler yüzlü, şefkatli, her ne şartta olursa olsun milletine yararlı olmayı ve milletin hizmetine koşmayı kendinize şiar edininiz. Misyon ve vizyon sahibi gençler olarak aldığınız eğitim ve edindiğiniz mesleki terbiye ile zorluklar karşısında hiçbir zaman yılmayın. Cesur olun, astlarınızı sevin üstlerinizi sayıp meslek disiplininden asla taviz vermeyin.” diye konuştu.

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Karani Bilgiç ise öğrencilerin empatiyi hayatlarında referans kaynağı olarak almalarını istedi. Bilgiç, “Halkımızın huzuru başarınızın bir göstergesi olduğu gibi hukuk kuralları da yaptıklarınızın doğruluğu açısından bir göstergedir. Kanunsuz suç olmadığı gibi hukuksuz kolluk hizmeti de düşünülemez.” dedi.

Erzincan Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi de toplumun huzurunun sağlanması bilincinin en önemli kaynağının kolluk teşkilatı olduğunu ifade etti.

Bunun başında da polis teşkilatının geldiğinin altını çizen Çiftçi, “Polis teşkilatı ve polis arkadaşlarımız devletin vitrinidir. Vatandaşlarımız sokakta polisi gördüğünde, polisin uygulamaları ile devleti görür. O açıdan polislerimiz her hal ve hareketinde, davranışlarında demokrasiye ve hukuk devletine bağlı olarak ve insan haklarına bağlı olarak hareket etmek durumundadır. Çünkü attıkları her adım devleti bağlamaktadır.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından dönem birincisi Enes Zararsız, yaş kütüğüne plaket çaktı. İlk 10 dereceye giren öğrencilere hediyelerin verildiği törende daha sonra Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk'e cevabı okundu. 142 polis adayına protokol mensupları tarafından diplomaları verildi.

Genç polis adaylarının polislik yemini etmesi ve geçişle tamamlanan tören sonunda mezun öğrenciler şapkalarını havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Törene Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Belediye Başkan Vekili Hasan İşcan, kurum amirleri ve polis adaylarının aileleri katıldı.