İmam Hatip Mezunları Pilav Gününde Buluştu

Bursa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) tarafından düzenlenen geleneksel pilav günü büyük ilgi gördü.

İmam Hatip Mezunları Pilav Gününde Buluştu
Bursa'da 20'ncisi tertiplenen pilav gününde mezunlar birbirleriyle hasret giderdi. Yıllar önce erenlerin dünyaya, dini, ahlakı, güzelliği, sevgiyi, barışı, hoşgörüyü nasıl anlatıysa, bugünde imam hatip liseleri anlatacağının altını çizen Bursa AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk, Türkiye'den başlamak üzere dünyanın kurtuluşu imam hatip liseleri ile gerçekleşeceğini söyledi.

Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen 20'ncisi geleneksel pilav gününne, Bursa AK Parti Milletvekilleri İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Öztürk ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ve çok sayıda davetli katıldı.

Okulun bahçesinde gerçekleşen programda İlk mezunlar ile son mezunlar bir araya geldi.

Aynı dönemde okuyanlar birbirleriyle hasret giderirken, diğer mezunlar ile tanışma fırsatıda buldular. Geçmiş dönemlerde karamsar günlerin yaşandığını belirten Öztürk, sadece 28 Şubat değil daha öncelerinde de sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Öztürk, "Üniversiteye girmek için eskiden imam hatip mezunları ek ders almak veya başka okul bitirmek zorundaydılar. Sadece kısa bir dönemde bu ortadan kalktı. Ama 28 Şubat ile birlikte kabus gibi çöken karamsar günlerimiz oldu. Aslında imam hatiplerini anlamamışlardı. Çünkü, imam hatiplilierin içerisinde kardeşlik vardı. Ülke sevgisi vardı. Barış vardı. Üretmek vardı. Ama onlar başka birşey istiyorlardı. Onlar, kullanacakları insanlar istiyorlardı. Sınıf ayrımcılığı istiyorlardı. Anadolu insanı istemiyorlardı. İmam hatip nesli bütün bunlara göğüs gerdi ve varlığını bugüne kadar devam ettirdi. Yıllar önce erenlerin dünyaya, dini, ahlakı, güzelliği, sevgiyi, barışı, hoşgörüyü nasıl anlatıysa, bugünde imam hatip liseleri anlatacak. Türkiye'den başlamak üzere dünyanın kurtuluşu imam hatip liseleri ile gerçekleşecek” dedi.

SU AKARKEN DOLDURMAK LAZIM İmam hatip camiası büyük bir camia olduğnu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ben kendim okuyamadım. Ama kardeşlerim ve çocuklarım da bu imam hatip lisesinde okudular. 45 yıldır bu okulun avlusuna girip çıkmış bulunuyoruz. İmam hatip lisesi önünde çocuklarımız için uzun zamanlar bekledik. Artık o günler geçti. Düzlüğe çıkıldı. Artık çalışma ve üretme zamanıdır. Eğitim kurumları bizim gözbebeğimiz. Hem ülkemizin hem kendimizin hem de insanlığın geleceği bu kurumlar ile belirlenmiş oluyor. Gelecek nesiller için, onun için el birliği ile arttırmaya devam etirmeliyiz. Bu projeler tüm hayır sever ve görevdeki belediye başkanları ile birlikte yoğun bir şekilde devam ediyor. Su akarken doldurmak lazım dereler her zaman gür akmaz” diye konuştu.

Bursa İmam Hatip Lisesi'nden son mezun olan öğrencilerin yaptığı şiir ve konuşmaların ardından dağıtılan pilav ile davetliler birlikte olmanın keyfini doyasıya çıkarttı .
Kaynak: İHA