Japon Gazetecinin Gözünden Orta Doğu ve İslam

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantısı'nda Japonya The Asahi Shimbun Gazetesi Orta Doğu Uzmanı Yasunori Kawakami'yi ağırladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, Yasunori Kawakami'nın Japonya'nın yüksek tirajlı The Asahi Shimbun Gazetesi için 18 yıldır Orta Doğu bölgesinde görev yaptığını, Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik hamlelerini araştırmak amacıyla geldiğini belirtti.

Kawakami, Konya'da bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek, ''Öğrencilik yıllarımdan itibaren Orta Doğu'ya ilgi duydum bu yüzden liseyi Mısır'da okudum. Türkiye'ye ilgi duyuyorum. Konya'ya gelme amacım endüstriyel sanayi gelişimi ile toplumsal gelişim arasındaki bağlantıyı incelemektir'' dedi.

Japon halkının, Müslüman toplumu ile ilgili tam bir bilgi sahibi olmadığını ifade eden Kawakami, Japonlara İslamiyet daha fazla anlatılırsa ve daha fazla doküman verilirse Japonların İslam dinine yaklaşımının artacağını söyledi.

Toplantının sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, günün anısına Kawakami'ye seccade hediye etti.

Muhabir : Sayed Khudaberdi Sadat

Yayıncı : Murat Aslan
Kaynak: AA