Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'dan Açıklama

Bingöl'de ''Sofra Mezopotamya'da Kuruluyor'' projesi kapsamında ''Barışın Adımları'' adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Sosyal Gelişim Enstitüsü Merkezi Derneği'nce hazırlanan proje kapsamında, 7 bölgede düzenlenecek ''Barışın Adımları'' etkinliğinin ilki, Bingöl Belediyesi'nin ev sahipliğinde Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle yapıldı.

''Sofra Mezopotamya'da Kuruluyor'' Projesi Koordinatörü Murat Çuhadar, yaptığı konuşmada, projenin, dinler ve diller kardeşliği esasına göre hazırlandığını belirterek, 31 Ağustos'ta Mardin'de kurulacak barış sofrasında, toplumların birlikteliği için ilim, sevgi, hoşgörü, fikir ve sabır olgularının sembolize edildiği şahsiyetlerin yer alacağını söyledi.

Hazreti Ali'nin ''ilminin'', Hazreti Mevlana'nın ''sevgisinin'', Şeyh Edabali'nin ''sabrının'', Hanna Dolabani'nin ''fikir birliğinin'' ve Yunus Emre'nin ''hoşgörüsünün'' projede alkışlanacağını ifade eden Çuhadar, şöyle konuştu:

''Anadolu'nun özünde yer alan değerlerin başında gelen halkların kardeşçe ve barış içinde yaşaması olgusunu Anadolu insanına hatırlatılmasını barışın sağlanmasında ilk adım olarak kabul etmekteyiz. Barışın Adımları etkinliği, bu toprakları Anadolu halklarının birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir ülkeye dönüştürmede halkların ortak mücadelesini geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu barışçıl çaba, gelecek nesillere tarihi ve kültürüyle barışık bir ülke bırakmanın sorumluluğuyla atılmış uzun soluklu bir adımdır. Anadolu'nun değişik bölgelerinde türküler barış için söylenecek, bu güzel topraklara rengini veren her halk horona, zeybeğe, halaya hep birlikte duracak, bu birlikteliğin ışığı tüm dünya halkalarının aydınlığı adına yol gösterici olacaktır.''

-''Kendi yaptıklarımızı sorgulamak zorundayız''-

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay da barış projesinin ilk adımının Bingöl'de atılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, insanların yoğun bir telaş içinde hayatlarına devam ederken, gereksiz yere kalplerin kırıldığını söyledi.

''Bireyler ve toplum olarak kendi yaptıklarımızı sorgulamak zorundayız'' diyen Başkan Atalay, şöyle devam etti:

''Biz de bireysel ve toplum olarak bunu yapmak durumundayız. Bugün o duyguyu tekrar hatırlatma, tekrar gözden geçirme ve neler yapabileceğimizi tekrar düşünme adına bir fırsat sunulsun diye düzenlenmiş bir gündür. Bunun Türkiye sathına yayılması ve dünyaya vereceği evrensel mesajlar itibariyle bir program haline getirilmesi de bu işin doğal bir sonucudur. Dinimiz sulhu emreden bir dindir, inancımız ise sulhu emreden bir inançtır. Önce kişisel olarak sulhu tavsiye etmeliyiz ve yaşamalıyız. Sonra il olarak, daha sonra ülke olarak ve dünya olarak bu sulha ihtiyaç vardır. Bugün dünya ne dersek diyelim İslam'ın mukaddes ruhuna muhtaçtır.''

Daha sonra proje kapsamında düzenlenen ''Barış Koşusunda'' dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi.

Törene, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları MKYK üyesi Hediye Dalgıç, TOBB Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Başkanı Elif Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nurettin Kıyas, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Hasan Bilgetay, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan ile çok sayıda davetli katıldı .
Kaynak: AA