Bakan Bayraktar’a ‘kentsel Dönüşüm’ Protestosu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm projesi karşıtı iki genç tarafından protesto edildi.

Bayraktar'ın korumaları tarafından yaka paça dışarıya çıkarılan gençler, polis ekiplerince gözaltına alındı.İstanbul Grubu Dostluk Derneği tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de Kentsel Dönüşüm’ isimli bir program Eyüp’teki Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleştirildi.

Bakan Bayraktar’ın konuşma yaptığı sırada 20 yaşlarında iki şahıs oturdukları yerden birden kalkarak, slogan atmaya başladı.

‘Evimizi yıkanın villasını yıkarız’ şeklinde slogan atan şahıslar pankart açmak istedi. Bu sırada Bayraktar’ın korumaları eylemcilere müdahale edip, ellerindeki pankartı aldı. Şahıslar, korumalar tarafından dışarı çıkartıldı.Olayla ilgili görüntü almaya çalışan basın mensupları, İstanbul Grubu Dostluk Derneği görevlileri tarafından engellenmek istendi. Bu sırada gazetecilerle görevliler arasında arbede yaşandı. Görevliler basın mensuplarına tehdit ve hakarette bulundu.Korumalar tarafından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere teslim edilen şahıslar gözaltına alındı.

'HİÇ KİMSENİN EVİNİ YIKMAK GİBİ NİYETİMİZ YOK'

Olay sonrasında konuşmasına devam eden Bakan Bayraktar, depremin bir gerçeklik olduğunu ve olası bir afet sırasında yakılmayan bina inşa etmek istediklerini söyledi.

Bu konuyla ilgili yeni bir yasa da yaptıklarını belirten Bayraktar, “Bu yasa insanımızın hayatını koruyup, kollayan bir madde. Hiç kimsenin evini yıkmak gibi bir niyetimiz yok.” diye konuştu.