Yalova'da Patlamamış El Bombası Bulundu

Yalova'nın Elmalık köyünde saklambaç oynayan çocuklar, patlamamış el bombası buldu.

Yalova'da Patlamamış El Bombası Bulundu
Elmalık köyünde 4 arkadaşıyla saklambaç oynayan F.T. (13), yerde bir el bombası buldu. Pimi çekmeye çalışan ancak başarılı olamayan çocuklar bombayı eve götürdü. Çocukların yakınları, bombayı boş bir araziye bırakıp durumu muhtarlığa ve jandarmaya haber verdi. Bursa'dan çağrılan bomba imha ekipleri, patlamamış olduğunu tespit ettikleri bombaya el koydu.

Bombayı bulan F.T. isimli çocuk, "Biz saklambaç oynuyorduk. O esnada yerde bombayı fark ettim. Alıp eve götürdüm. Ancak büyüklerim bunun bomba olduğunu fark edip boş bir araziye bıraktı" dedi.

F.T., el bombası olduğunu öğrendiğinde korkup korkmadığının sorulması üzerine ise, "Demirden korksak trene binmeyiz" diye konuştu.

Olaya şahit olan çocuğun yakınlarından Hasan Kurşun ise, "Bombayla oynamışlar. Pimini çekmeye çalışmışlar. Allah'tan becerememişler. Daha sonra alıp bombayı eve getirmişler. Biz de götürüp buldukları yere bıraktık" diye konuştu.

Öte yandan, CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin de o esnada köydeki evinde istirahat ettiği öğrenildi .
Kaynak: İHA