Siirt'te ''Bu Benim Eserim'' Projesi Kapsamında Sergi

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ''Bu Benim Eserim'' adlı proje yarışmasında başarılı bulunan 20 proje sergilendi.

Siirt Öğretmenevi'nde düzenlenen serginin açılışına katılan Vali Musa Çolak, burada yaptığı konuşmada, çocuk ve gençlerin hazırladıkları projelerle büyük başarılara imza atabileceklerini gösterdiklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu ise, ortaöğretime devam eden öğrencileri temel ve sosyal bilimler alanında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK tarafından bu yıl 43.'sü düzenlenen ortaöğretim öğrencilerine yönelik proje yarışması ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 7.'si gerçekleştiren ''Bu Benim Eserim'' adlı proje yarışmasında başarılı bulanarak sergilenmeye değer görülen 20 proje için sergi düzenlediklerini söyledi.

Okçu, Van depremi nedeniyle bu yıl Batman'da düzenlenen bölge sergisine proje yarışması kapsamında Siirt'ten 7, ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında ise 13 proje katıldığını ifade ederek, ''Bölge sergilerinde akademisyenlerce değerlendirilip başarılı bulunan projeleri sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda Pervari ilçesi Yukarıbalcılar köyünden Ceylan Aka ve Zehra Güngör adlı öğrencilerin hazırladığı 'Cüzdana sahte para yasak' adlı proje sergilenmeye layık görüldü'' dedi.

Kaynak: AA