‘Vakıf Çalışanlarının Özlük Hakları İyileştirilmeli’

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının mali, özlük, sosyal ve çalışma hayatındaki sıkıntıların giderilmesini istedi.

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 7-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ünal, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ecdat yadigarı eserlerin geleceğe taşınması gibi çok önemli bir görevi ifa ettiğine dikkat çekti. Vakıf geleneğinin devam etmesinin gurur verici olduğunu söyleyen Ünal, “Ecdat; camiler, medreseler, hanlar, şifahaneler, kervansaraylar ve aş evleri ve köprüler gibi vakıf ve hayır kurumlarını sadece Allah’ın rızasını kazanmak ve insanlara hizmet etmek için yapmışlardır. Bunların yaşatılması içinde vakıf müesseseni kusursuz bir şekilde işletmişlerdi. Günümüzde de bu anlayışın devam etmesi sevindirici ve gurur vericidir.” dedi.

Böylesine güzel hizmetleri gerçekleştiren Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının mali, özlük, sosyal ve çalışma hayatındaki sıkıntıların giderilmesini isteyen Ünal, “Vakıf çalışanları sorunlarına çözüm bekliyor. Çalışanların servis, öğle yemeği, lojman problemleri acilen giderilmeli, görevde yükselme sınavı açılmalı, 4/B sözleşmeli olarak çalışanlar kadroya geçirilmeli, kira gelirleri ek ödemeden sayılmayıp çalışanlara dağıtılmalıdır.” diye konuştu.