Manyas'ta, Bilim ve Proje Şenliği Düzenlendi

Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bilim ve Proje Şenliği düzenlendi.

Manyas Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen şenlikte, ilköğretim okulu öğrencileri projelerini stantlarda sergiledi ve sergiyi gezenlere tanıtımda bulundu. Değerlendirme sonucu, Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencisi Mehmet Sait Aktay, ''Tasarruflu Yol'' projesiyle birinci, Süleymanlı İlköğretim Okulu Öğrencisi Gökcen Çelik ise, ''Bukalemun gömlek'' projesi ikinci, Kızıksa İlköğretim Okulu Öğrencisi Recep Yiğit Ekici de ''Muhteşem köy'' projesiyle üçüncü oldu. Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencisi Mertcan Köse, ''Şok mobil'' projesiyle jüri özel ödülü, Kızıksa İlköğretim Okulu Öğrencisi Furkan Aslanbey de, ''Gaz sabunu'' projesiyle mansiyon ödülü kazandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik, amaçlarının öğrencilerin öğrendikleri bilgiler ışığında yeni ve özgün ürünleri ortaya çıkarmalarını sağlamak ve yaratıcılıklarının gelişmesine imkan tanımak olduğunu belirtti.

Birinci olan Mehmet Sait Aktay, ''Tasarruflu Yol'' projesini otoyollardaki lambaların gereksiz yere yanmasını engellemek için geliştirdiğini ve amacının elektrik israfını önlemek olduğunu belirterek, ''Yaptığım bir mekanizma ile lambalar gece sadece araç geçtiğinde yanacak ve araç geçince de sönecek'' dedi.

İkinci olan Gökcen Çelik ise ''Bukalemun Gömlek'' projesini çabuk kirlenen gömleklerin kol ve yakalarını tasarlanan yaka ve kollarla değiştirerek daha kullanımlı ve değişik stiller yaratmak üzere oluşturduğunu ifade ederek, ''Gömleklerin çok fonksiyonlu, az ütüleme ve yıkama gerektirmeden, her mevsim giyilmesini amaçladım'' diye konuştu.

Şenliğe, Belediye Başkanı Hasan Kahraman, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şeref Selam, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Serginin 3 gün süreyle açık kalacağı belirtildi .
Kaynak: AA