Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Stajını Avrupa’da Yaptı

Hayat Boyu Öğrenme Programı, Leonardo Da Vinci(LDV) hareketlilik projeleri kapsamında bir gurup Erzincan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi stajlarını Avrupa’da yaptılar Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı, Leonardo Da Vinci(LDV) hareketlilik projeleri kapsamında 2011 yılı proje teklif çağrı döneminde kabul edilen proje uygulaması için Erzincan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri (LDV Hareketlilik-IVT)"Avrupa'da Servis ve Sunum Tekniklerinin Öğrenilmesi " adlı proje ile Almanya ya gittiler.

Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Stajını Avrupa’da Yaptı
Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı, Leonardo Da Vinci(LDV) hareketlilik projeleri kapsamında 2011 yılı proje teklif çağrı döneminde hazırlanıp sunulan (LDV Hareketlilik-IVT)" Avrupa'da Servis ve Sunum Tekniklerinin Öğrenilmesi " adlı proje ile okulumuzun Yiyecek-İçecek hizmetleri alanında öğrenim gören 12.sınıfta okuyan Ezgi Ece Yalçın, Rahime Tosun, Betül Kesler, Rabia Aybuğa, Melike Hazel Bulut, Rukiye Külekçi, Duygu Ertaş ve Koordinatör öğretmen Serpil Baygın’la birlikte Almanya'da dört hafta süre ile alanlarında beceri (staj) eğitimi yaptılar. Erzincan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Ordu ve Bingöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin de yer aldığı projede toplamda 24 öğrenci yararlanıcı olarak staj eğitimi aldı. Yaklaşık bir aylık staj döneminde Avrupa’daki yemek kültürünü ve farklı teknikleri tanıma, geliştirme ve uygulama becerilerini kazanmışlardır. Turizm sektöründe servis ve sunum hizmetlerinin önemli bir yere sahip olduğu ülkemizde bu alanda öğrenciler yurtdışı staj imkanı yakalayarak önemli gelişmeler kaydedildi. Koordinatör olarak projede yer alan Serpil Baygın yaptığı açıklamada;" Öğrencilerimiz Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletine bağlı illerdeki restaurantlarda 4 haftalık sürede çalışmışlardır. Recklinghausen, Dortmund, Gelsenkirchen ve Herne bu şehirler arasında yer almaktadır. Bu proje ile yiyecek -içecek hizmetleri alanında öğrenim gören kız öğrencilerin ilk kez yurtdışında eğitim görme fırsatı yakaladıklarını, alanlarında kendilerini geliştirdiklerini, mezun olduklarında ve üst öğrenime devam etmeleri durumunda avantajlı olacaklarını belirterek öğrencilerimizin mesleki alanda kendilerini geliştirme yönünden önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Staj programı kapsamında işletmelerde uygulamalı eğitimin yanı sıra teknik ve kültürel gezilerle birlikte Avrupa'daki kültür ve yaşayış, mesleki eğitim işleyişi konusunda da bilgi sahibi olmuşlardır. Ülkenin tarihi ve kültürel dokusunu da inceleme fırsatı bulmuşlardır. Öğrenciler dil gelişiminin yanı sıra kültürel gelişim sağlayarak farklı kültürlerden insanlarla bir arada çalışarak ön yargıların giderilmesini ve farkındalıkların artmasını sağlamıştır. 4 haftalık eğitimin sonucunda çalıştıkları kuruluşlardan sertifikalarını aldılar" dedi.

Kaynak: İHA