İngiltere Kraliçesi, Hükümetin Yıllık Programını Açıkladı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, hükümetin yıllık programını açıkladığı konuşmasında, önceliğin “bütçe açığını azaltmak ve ekonomik istikrarı sağlamak” olduğunu vurguladı.

İngiliz Kraliçesi, İran dahil dünyadaki nükleer silahların yayılma tehdidine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, “Hükümetim, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da siyasi ve ekonomik özgürlüğü yaygınlaşmasına destek verecektir.” diye konuştu.

Lordlar Kamarası’nda yapılan geleneksel törende İngiliz Kraliçesi, yeni yasama dönemi öncesi hükümetin bir yıllık programını açıkladı.

Hükümetin önümüzdeki dönemde “ekonomik büyüme, adalet ve anayasal reformlara” odaklanacağının altını çizen Kraliçe Elizabeth; finans, bankacılık, emeklilik, yargı sistemi gibi konularda reformlar yapılmasının planlandığını vurguladı. 86 yaşındaki İngiliz Kraliçesi, hükümetin, uzun süredir tartışma konusu olan "Lordlar Kamarası’nın” yapısında değişiklik yapılacağının sinyalini verdi. Organize suçlarla mücadele ve sınır güvenliği konusunda Milli Suç Ajansı'nın oluşturulması için yasa tasarısının hazırlanacağını da kaydeden Kraliçe Elizabeth, istihbarat birimlerinde de reformların yapılacağına dikkat çekti.Hükümetin dış politikasına yönelik de açıklamalarda bulunan Kraliçe 2. Elizabeth, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki “özgürlük taleplerine” desteklerinin devam edeceğini belirtirken, dünyadaki nükleer silahların yaygınlaşmasına karşı olduklarının altını çizdi. Avrupa Birliği’ndeki ‘Euro krizi’ dışında kalmaya devam edeceklerini vurgulayan Kraliçe, gelişmekte olan stratejik ortaklıklar oluşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.Hükümetin yıllık programını açıklamak amacıyla her yıl geleneksel olarak yapılan törene, tahttaki 60. yılını kutlayan Kraliçe 2. Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ile birlikte katıldı.

Başbakan David Cameron başta olmak üzere, tüm hükümet yetkililerinin törende hazır bulundu .