Hüseyin Çelik: Savcılar Açıklamaları Yargıya Müdahale Olarak Algılamaz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin darbe ve cuntacılıktan kurtulmaya çalıştığı sırada herkesin buna destek vermesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin her sabah 28 Şubat soruşturmasına ilişkin operasyonla uyanmaması gerektiğini dile getiren Çelik, konunun hassas olduğunu belirterek açıklamaları savcıların yargıya müdahale olarak algılamayacağını savundu. Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Okullarda süt dağıtımı konusunda muhalefetin açıklamalarını eleştiren Çelik, MHP'nin iktidara ortak olduğu dönemde sadece 4 ilde süt dağıtıldığını ve bunun yanlış olmasından dolayı kaldırıldığını hatırlattı. 7,2 milyon öğrenciye her gün taze süt dağıttıklarını dile getiren Çelik, amaçlarının gelişme çağında olan çocuklara süt içirmek ve çiftçilere destek çıkmak olduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin haftada bir gün süt dağıttığını ifade eden Çelik, sadece bir ilde yapılan süt dağıtımı ile 81 ilde yapılan dağıtımın zorluklarının göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

Süt dağıtımının yandaşlara verildiği iddiasına da değinen Çelik, 'yandaş' kelimesinin ezberletildiğini ve bunun sürekli dile getirildiğini ifade etti.

Dağıttıkları sütün maliyetinin 52 kuruş olduğunu anlatan Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sütünün maliyetinin ise 54 kuruşa denk geldiğini iddia etti. Sütten zehirlenme iddialarına da cevap veren Çelik, 6-7 üniversitenin hazırladığı raporlardan örnekler sundu. Bin 700 çocuğun değişik nedenlerle hastaneye gittiğini belirten Çelik, dönemin bakanı Hasan Gemici'nin süt zehirlenmelerine ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlattı.Çocukların nafakası üzerinden, bu kadar hayırlı iş üzerinden eleştiri yapılabileceğini vurgulayan Çelik, bir çocuğun burnunun dahi kanamasını istemediklerini, olması halinde ise üzerinde ciddi durulması gerektiğini belirterek olaya ideolojik yaklaşılmasının siyasi etikle kesinlikle bağdaşmayacağını ifade etti.

Çocukların sağlıklarının kendileri için önemli olduğunu belirten Çelik, yapıcı eleştirileri kabul edeceklerini ancak hükümeti eleştirme konusu yapmanın doğru olmayacağını kaydetti.

"DEĞİŞMEYEN ÖLÜLER VE DELİLERDİR"
19 Mayıs kutlamalarına yönelik tartışmalara da değinen Çelik, MHP'nin bu defa statükoya sahip çıkmaya çalıştığını savundu. "Değişmeyen ölüler ve delilerdir." diyen Çelik, kutlama yöntemlerinin değişmesi gerektiğini söyledi.

Yapmış olmak için yapmak yerine bunların içerik ve ruhunun değişmesi gerektiğini, bunlara mana, bilinçlenme katılması gerektiğini dile getiren Çelik, CHP ve MHP'nin bürokratik Cumhuriyet istediğini, kendilerinin ise demokratik Cumhuriyet istediklerini vurguladı. Tankların sokaklara çıkarılmasının doğru olmadığını, dünyanın zaten tankın olduğunu bildiğini anlatan Çelik, tankların gizli kalmasının daha iyi olacağını belirtti.

Standardın Kuzey Kore standardı olmayacağını dile getiren Çelik, 'durmak yok yola devam' diyeceklerini ifade etti.

MHP ve CHP'nin buna karşı çıkmasının attıkları adımın doğru olduğunu gösterdiğini ifade eden Çelik, onların doğru bulması halinde ise bu işte bir eksikliğin olduğunu göstereceğini kaydetti.

Çelik, "Geçmiş dönemin bayram videolarını indirip izleyebilirler, onunla avunabilirler." diye konuştu.

ORDU DARBE VE CUNTACILIKTAN KURTULUYORSA HERKESİN DESTEK VERMESİ GEREKİR
İlk defa CHP'nin bildiriye karşı gelmediğini vurgulayan Çelik, askeri darbeye teşvik eden, müdahaleye çağıranlara TSK'nın cevap verdiğini ifade etti.

Son hadisenin bildiri olmadığını dile getiren Çelik, siyasi irade ve halkın emrinde olan bir Türk Silahlı Kuvvetleri istediklerini söyledi.

Darbe ve cuntacılıktan ordun kurtulmaya başlamışsa herkesin buna destek vermesi gerektiğini vurgulayan Çelik, Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini eleştirdi.

Kendilerinin onların seviyesine inmeyeceğini, söylediklerini tekrarlamayacaklarını belirten Çelik, taksicilerin sorunlarına ilişkin 6 ay önce çalışma başlattıklarını ve bunun da devam ettiğini kaydetti.

Muhalefeti eleştiri yaparken insafa davet eden Çelik, adam akıllı rekabete çağırarak bunun seviyeli siyasetle mümkün olacağını kaydetti.

. Darbelerle ilgili komisyon kurulduğunu hatırlatan Çelik, hükümetin gündemini Kılıçdaroğlu'nun belirleyemeyeceğini söyledi.

Başbakanın 28 Şubat'la ilgili dalgaların ülkeyi boğacağına dönük açıklamasının sorulması üzerine Çelik, piyonlar dahil tüm sorumluluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Ancak her sabah Türkiye'nin dalgayla uyanmasının doğru olmadığını dile getiren Çelik, konunun hassasiyetinin önemine dikkat çekildiğini ifade etti.

Çelik, açıklamaları savcıların yargıya müdahale olarak algılamayacağını savundu .