Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz 3 Yılı Değerlendirdi

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, 2009 yılında kurulan Başiskele İlçesi’nin geride kalan 3 yılını değerlendirdi ve önümüzdeki yıllarda yapılacak projeleri açıkladı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz 3 Yılı Değerlendirdi
Ayaz, “Asla gelecek hesabı yapmadık, tek derdimiz halkımızın mutluluğu” dedi.

Üç yılın değerlendirildiği toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, AK Partili meclis üyeleri ve birim müdürleri hazır bulundu. Karşıyaka, Kullar, Yeniköy, Bahçecik ve Yuvacık beldelerinin birleşmesiyle oluşan Başiskele ilçesinin 3 yılını değerlendiren Ayaz, “3 yılda 30 yılık hizmet ve icraata imza attık” dedi.

Başiskele’de tek amaçlarının halkı memnun etmek, doğal bir çevre alanı oluşturarak ilçeyi cazibe yeri haline getirmek olduğuna dikkat çeken Ayaz, sanayi alanlarını yüzde 17 oranına, İnşaat alanlarını ise yüzde 40’lardan yüzde 25’ler düşürdüklerini söyledi.

Ayaz, ilçede bulunan Makine Kimya’nın tamamen kaldırılacağına da dikkat çekerek, 3 yılda ilçeye 14 bin nüfusun geldiğini ve ilçe nüfusunun giderek arttığını belirtti.

Belediye hizmet binasının mevcut yerinin düğün salonu olduğunu ve halen bir düğün salonunda hizmet verdiklerini ifade eden Ayaz, “2012 yılındaki en büyük projemiz 75 bin metrekare, gelişmelerle birlikte 230 bin metrekare alana ulaşacak kent meydanı ve belediye hizmet binası. 2012 yılında, kapalı pazar yeri, üstü açılır-kapalır yüzme havuzu, spor salonu ve diğer birçok projelerimiz var” açıklamalarında bulundu.

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana ilçe için var gücü ile çalıştığını, projeleri ve çalışmaları halkın rızası ile gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Ayaz, “Gelecek hesapları yapmadık. Yola gelecek hesabı ile çıkmadık. Tek derdimiz halkı memnun etmek. Vatandaşımızın güler yüzü bize güç veriyor” diye konuştu.

Ayaz, 5 yıldızlı iki otelin çalışmalarının sürüdüğünü hatırlatan Ayaz, 29 Ekim’de ilk 5 yıldızlı otelin açılacağını söyledi.

Ayaz, “Polis evi ve öğretmenevi için 37 bin metrekare alan ayrıldı. Kasım ayında belediye hizmet binasının yeri yerinde temeli atılacak. Başiskele, Gebze’den sonra Kocaeli’nin mülkiyet sınırları en geniş ikinci ilçe. Liman Cadde’miz Sekapark dahil Kocaeli’nin en uzun sahil şeridi. Çünkü sahil bizim aynamız” dedi.

Ayaz ayrıca, Kocaeli’nde ilk olacak kapalı Pazar yerinin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını belirtti.

“Yapılanları gördükçe Başiskele Belediyesi’nin kurulmasının ne kadar haklı olduğunu anlıyoruz” diyen Başkan Ayaz, elektrik kablolarını yer altına aldıklarını ve buna paralel olarak İzgaz ve İSU ile çalıştıklarını ifade ederek, “Boş parsellerde İzgaz bacası bırakılmış tek ilçeyiz. Bu ilçede her taşa damlamış alın terimiz var” açıklamasında bulundu. Belediye Başkanı Ayaz, programın ilerleyen bölümünde soruları cevapladı .
Kaynak: İHA