MFD, 25. Yılını Fotoğraf Sergisi İle Kutluyor

Mersin Fotoğraf Derneği (MFD), kuruluşunun 25. yılını, 11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında açtığı ’25. Yıl Sergisi’ ile kutluyor.

MFD, 25. Yılını Fotoğraf Sergisi İle Kutluyor
Sergide, aralarında uluslararası ödül de almış olan 25 fotoğraf yer alıyor.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlik programına dahil edilen MFD 25. Yıl Sergisi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açıldı. Serginin açılışına merkez Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, MTSO EKAV Başkanı İbrahim Kiper, MFD Başkanı Abdulla Sert, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide, MFD üyelerinin yaklaşık 400 fotoğrafı arasından seçilen 25 fotoğraf izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan MFD Başkanı Abdulla Sert, Müzik Festivali Yürütme Kurulu’na ve MTSO yönetimine teşekkür etti. Serginin kendileri için çok anlamı olduğunu belirten Sert, 25. yıllarını kutladıklarını ve bunun gururunu yaşadıklarını söyledi.

Serginin Mersin için de çok önemli olduğunu vurgulayan Sert, “Çünkü Mersin bir dünya kenti olmaya gayret ediyor ve o kulvarda önemli adımlar atıyor. Dünya kenti olmamız sadece ekonomiyle ve siyasetle olmaz. Sanat olmazsa bir tarafı eksik kalır bu işlerin. Dolayısıyla fotoğraf sanatında biz dünya kenti olmanın ön şartlarını yaratmış olarak düşünüyoruz kendimizi. Çünkü 25 yıldır fotoğraf sanatını Mersin’de yaygınlaştırmaya, fotoğrafı sevdirmeye çalışıyoruz. İçimizden dünya çapında fotoğraf ekselansları, fotoğrafın ustaları yetişiyor. Türkiye’de tanındığımız kadar dünyada da tanınıyoruz, bunun farkında olmanızı istiyorum. Biz bununla gurur duyuyoruz, sizin de bu coşkuyu duymanızı istiyoruz” dedi.

Uluslararası Fotoğraf Federasyonu FİAP tarafından düzenlenen Dünya Fotoğraf Dernekleri Kupası yarışmasında MFD’nin 18. olduğunu anımsatan Sert, “Biz birinci olmayı hedefledik. Dünya kenti olma anlamında biz üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz ve yaptığımıza inanıyorum” diye konuştu.

“KÜLTÜR EKONOMİSİ MERSİN’İ DAHA DÜNYALI YAPACAK”
Festival Yürütme Kurulu Başkanı ve MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi de Sert’in ‘dünya kenti Mersin’ sözünü anımsatarak, Mersin’i dünya kenti yapmanın bir hayal ve varılması çok kolay olmayan bir hedef olduğunu dile getirdi. Büyüyen kent olmanın gerekleri bulunduğunun, ancak o gerekler yerine getirilirse dünya kenti olunabileceğinin altını çizen Burakgazi, Mersin’in ekonomide, lider sektörlerde geliştiğine ve büyüdüğüne işaret ederek, “Şehir refleksleri gelişiyor, kimliği güçleniyor ama sanatın bu kimliğe yapacağı katkı Mersin’in daha dünyalı olmasını sağlayacak ve çabuklaştıracak. Bizler bunun farkındayız. MTSO olarak Mersin’in gündemine getirdiğimiz kültür ekonomisi kavramının gereklerini yapmaya çalışacağız. Kültür ekonomisinde yaratacağımız değerler bir gün öyle gelişecek ki, bu kentin kimliğini zenginleştirmiş olacak, kent daha dünyalı, bilinir, tanınır olacak ve uluslararasında da ses getirecek” ifadelerini kullandı.

MFD, Mersin Uluslararası Müzik Festivali ve sanatsal anlamda görev yapan çok sayıda kurum, kuruluşun bu altyapının taşlarını döşediğine vurgu yapan Burakgazi, MFD’nin 25 yılı geride bırakmış çok kıymetli bir kent kurumu olduğunu ve bu kentin kimliğine çok büyük katkılar, zenginlikler sağladığını söyledi.

Sergi Kuratörü Tahir Özgür ise sergi ile ilgili verdiği bilgide, ilk sergiyi dernekte açtıklarını kaydederek, şöyle devam etti: “İkincisini de Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında açıyoruz. 9 kişilik bir seçici kurul oluşturduk ve yaklaşık 400 fotoğraf içinden 25 fotoğrafı seçerek sergiye koyduk. Aralarında uluslararası yarışmalarda altın madalya almış fotoğraflar var. Dünyanın birçok salonunda sergilenmiş fotoğraflar bunlar. MFD, Türkiye’de en fazla uluslararası fotoğraf sanatçısı, ekselans fotoğraf sanatçısı unvanı olan dernek aynı zamanda. Sergi bu yıl Türkiye’nin birçok yerinde dolaşacak.” Konuşmaların ardından Burakgazi, MFD Başkanı Sert’e bir teşekkür belgesi sundu. Daha sonra Başkan Uğur Yıldırım ve diğer katılımcılar birlikte sergiyi gezdi. Sergi, 7-13 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek .
Kaynak: İHA