Eğitimcilere Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri Anlatıldı

Gaziantep'te okul müdürleri için Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri konulu sertifika programı düzenlendi.

07-08 Mayıs 2012 tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Çalıştay Salonu'nda düzenlenen sertifika programına Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 40 Okul Müdürü katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Uzmanı Fatih Yılmazoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı program kapsamında, Yılmazoğlu tarafından AB Tarihi, Üye Devletler, AB Kurumları ve İşleyişleri, Kurucu Anlaşmalar, Lizbon Stratejisi ve Gündemi, AB Türkiye İlişkileri, AB Fırsatları ve Soğuk Savaş gibi konular hakkında OkulMüdürlerine eğitimler verildi.

Büyükşehir Belediyesine Sertifika Programına verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in şahsında belediye yetkililerine teşekkür eden Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, "Öğrenmenin yaşı yoktur. Avrupa Birliği ile ilgili süreç hakkında bilgileri içeren bu eğitimin sonunda sizlerin de Avrupa Birliği Eğitim Fonlarından nasıl faydalanabileceğiniz konusunda yol gösterici bir eğitim olduğuna inanıyorum" dedi.

Sertifika programında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ise, "Kasım 2011 tarihinde Vali Yardımcımız İbrahim Yurdakul başkanlığında toplanan İl Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısında Gaziantep'in Avrupa Birliği'nin sunduğu fırsatların yanı sıra Avrupa Birliğini kurumsal ve siyasal açıdan da tanıması için gerekli çalışmaların yapılması yönünde karar alındı. Bu karar doğrultusunda Gaziantep Valiliği Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi tarafından Gaziantep Üniversitesive Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Okul Müdürlerine yönelik 'Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri' Sertifika Programı çalışmaları hazırlandı. Bugünkü Sertifika Programı da bu çalışmaların devamı kapsamında düzenlendi" dedi.

Daha önce 35 sivil toplum kurumu temsilcisi, 35 kamu kurum çalışanı ve 80 okul müdürünün katıldığı 'Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri' sertifika programına katılan okul müdürlerine sertifikaları Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim tarafından verildi .
Kaynak: İHA