Kadir Topbaş: 'Halk Ekmek'in Özelleştirilmesiyle İlgili Projemiz Yok'

Türkiye ve Avrupa'nın ilk ve en büyük Taş Fırın'ının açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Halk Ekmek'in özelleştirilmesi ile ilgili bir projelerinin olmadığını söyledi.

Topbaş, Cevizli'deki İstanbul Halk Ekmek Fabrikası'nda kurulan Taş Fırın'ının açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Topbaş, bir takım müdahalelerle ekmeğin besin kalitesinin düşürüldüğünü belirterek, ekmeğin çok hassas bir şekilde korunması ve hazırlanması gerektiğini ifade etti

Dünyadaki en büyük tehditlerden birinin obezite olduğunu belirten Başkan Topbaş, halk sağlığını düşünerek Halk Ekmek'in kepekli ve çavdarlı sandviçler ürettiğini, evine beyaz ekmek sokmamaya çalıştığını ifade etti.

Halk Ekmek'in 43 çeşit üretim yaptığını anlatan Topbaş, "Şimdi arzu ediyoruz ki bütün semt fırınları, fırıncılar odamız gruplamalar yapsınlar, 20-30-50 kişi bir araya gelsin, burada gördüğünüz gibi, ana fırınlarını kursunlar, bu ana fırınlarında ön pişirme yapıp, şoklayıp, sonra kendifırınlarında ikinci kademede yine sıcak ekmek tezgahından verebilirler. Daha hijyen, daha kaliteli olur. Bu konuda destek vermeye hazırız" dedi.

Başkan Kadir Topbaş, ekmek üreten pek çok firmanın Türkiye pazarına girmek istediğini vurgulayarak, "Eğer kendimizi geliştirmezsek, kendi geleneksel ekmek türümüz dahi, geliştirmezsek dünyadaki ekmek üretim rekabetinde çok gerilerde kalırız. Kaldı ki Halk Ekmek olarak Türkiye sınırlarını aşan, Türkiye'de olduğu gibi, yurt dışına da teknik bilgi veriyoruz" ifadelerini kullandı

Topbaş, Halk Ekmek'le ilgili bir soru üzerine de, "Halk Ekmek'in özelleştirilmesi ile ilgili bir projemiz yok" dedi.

Kaynak: İHA