Diyarbakır'da Trafik Haftası Kutlamaları

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İhsan Arslan Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Diyarbakır'da Trafik Haftası Kutlamaları
Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine trafik kuralları konusunda detaylı bilgiler verildi.

Öğrencilere verilen eğitime katılan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, trafik haftasının belki trafiğin önemini anlatma adına iyi değerlendirilmesi gereken bir hafta olduğunu söyledi.

Sağlam, "Geçtiğimiz yıl işitme engelliler ile haftanın startını vermiştik, bu yıl da görme engelliler ile birlikteyiz. Bu vesileyle engellileri de gündeme getirmek, onlara da dikkat çekmek istedik.Dolayısıyla hepimiz insanız ve insan çok değerlidir. Hayatın kurallarına uyduğumuz zaman birçok olumsuzluklar da olmayacaktır. Trafik kuralları da hayatın vazgeçilmezlerindendir. Allah insanı eşrefi mahluk yaratıyor. İnsana değer veriyor. Biz de insan olarak insanlara değer veriyorsak, bu kurallara uymamız lazım. Çünkü bu kurallara uymazsak görüyoruz ki bütün suçlardan daha fazla trafikte insanlar ölüyor ve yaralanıyor. Yani trafik kazası birisinin silahı alıp sokak ortasında dikkatsizce etrafa ateşetmesiyle çok farklı değil. O insan benim kötü niyetim yok dese de sonuç aynı kapıya çıkıyor. Bunun için çok dikkatli olmalıyız" dedi.

Eğitimin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam tarafından Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi .
Kaynak: İHA