Aydın’ın Nisan Bilançosu 3 Ölü, 355 Yaralı
Aydın genelinde geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde meydana gelen 310 ayrı trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 355 kişi de yaralandı.

Alınan tün bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2012 Nisan ayı içerisinde Aydın sınırlarında toplam 125 maddi hasarlı, 182 yaralamalı, 3 ölümlü olmak üzere toplam 310 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 912 bin 740 TL’lik maddi hasar oluştu. 355 kişinin yaralandığı kazalarda 3 kişi de hayatını kaybetti.
Trafik denetimleriyle ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Valilimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi .
