Eyüp Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Eyüp Belediyesi Yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreni yapıldı.

Eyüp Belediyesi Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Eyüplülerin katıldığı temel atma töreninde bir konuşma yapan Başkan İsmail Kavuncu, bir yıl sonra Eyüplülerin son derece modern, yepyeni bir Belediye binasına kavuşacağını söyledi.

Kapalı bölümleriyle birlikte toplam 22 bin metrekarelik bir alana sahip olacak Yeni Belediye Hizmet Binası’nın projesini Yüksek Mimar Doktor Halil Onur’un hazırladığını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Meclis, kültür salonları, sosyal tesisleri, çalışanların çocukları için kreşleri, modern koşullara göre düzenlenmiş peyzajı, zemin altı otoparkları, hem ilçenin tarihi dokusuna hem de çağdaş mimariye uygun projesiyle Eyüp Belediyesi Yeni Hizmet Binası, İstanbul’un en güzel yapılarından biri olacak” dedi.

Vizyon projelerle Eyüp’ün silüetinin değişeceğini ve tarihi dokusu korunan bölgedeki konaklama alanlarının artmasıyla da turizmin canlandığını kaydeden Başkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni Nikah Sarayı Kültür Merkezimizin açılışını da 1.5-2 ay sonra birlikte yapacağız. Haliç kenarında Yunus Gösteri Merkezi yanında Mimar Emre Arolat’ın bu güzel projesiyle bölgemiz çok güzel bir nikah sarayına, ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz muhteşem bir kültür merkezine kavuşacak. Eyüplüler her şeyin en iyisine, en güzeline layık… “
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Profesör Burhan Kuzu ve Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da konuşma yaparak, Yeni Belediye Hizmet Binası’nın tüm Eyüplülere hayırlı, uğurlu olmasını diledi .